Vellykket helgetur til Strømstad

Turen er et tilbud til de alle Haga damer som spiller golf på ettermiddagen, og kommer i tillegg Sverigeturen – i år til Arvika – på ukedager i september. Så lenge det er plass er formiddagsdamer også velkomne til å være med. Strømstad-turen er arrangert for 2. år på rad. Vi snakker allerede om en tradisjon!

 

16 damer var påmeldt og 6 av disse dro ned allerede fredag morgen for å spille seg inn før den store turneringen i helgen: Strømstad Open. Vi bodde på Strømstad Spahotell som ligger rett ved siden av banen og Strømstad golfklubb. Enkelt og effektivt.

Fredagen var varm og fin og det var deilig å sitte i solveggen etter endt runde. Lørdag morgen ankom de resterende 10 og gjengen var endelig samlet. For å feire turneringsstart, fikk alle utdelt en pikkolo med boblende innhold som skulle inntas før runding etter ni. Noe styrkende var absolutt på sin plass da været var mildt sagt en utfordring. Stiv kuling i kastene gjorde spillet vanskelig, her ble det kastet gress i været for å beregne vindretning og legge til /trekke fra på køllevalget. Selv puttene ble påvirket av vinden. Dette var med andre ord ikke golf for pingler!

 

Vær eller ikke vær, noen spiller godt uansett! Tøffingene Annegrete Ringdal og Kjersti Simonsen var i en klasse for seg og kom inn med 35 poeng på kortet! De neste på listen var Ina Grieg Eide og Anne-Kari Drønen Mathiesen med hederlige 29 poeng været tatt i betraktning. Disse utgjorde med andre ord lederballen på finaledagen da resultatlisten ble snudd.

Det ble en hyggelig kveld på hotellet der bl.a.episoder fra kuling-golfen ble behørig diskutert og gjenfortalt. En slik runde er i alle fall morsom i ettertid! Alle spillere fikk en pakke golfballer fra hotellet. Det var en hyggelig overraskelse.

 

Værgudene var heldigvis vennligere innstilt på søndag og finalen kunne spilles under jevne og fine forhold. Det ble samling i klubbhuset etter endt spill med bespisning og premieutdeling. Premiebordet var storslått! Alle hadde med seg et bidrag til bordet. Det skulle vise seg at det ble en del endringer i teten. De to som ledet etter første dag hadde betydelig lavere score enn dagen før. Kanskje ble forholdene for enkle for dem?! Andre kom sterkt på søndag og f.eks. Merete Johnson forbedret seg fra 25 til 35 poeng! Da scorene ble lagt sammen, viste det seg at vi endte opp med to spillere på 60 poeng og to på 58. Når hcp ble tatt i betraktning, så listen med de 8 beste slik ut:

 

  1. Annegrete Ringdal, 60 p
  2. Merete Johnson, 60 p
  3. Kjersti Simonsen, 58 p
  4. Ragnhild Bøhn, 58 p
  5. Elise Boye Hestø, 57 p
  6. Anne-Kari Drønen Mathiesen, 54 p
  7. Unni Gausel, 48 p
  8. Ina Grieg Eide, 48 p

 

Det var innlagt konkurranser begge dager med Lengste Drive og Closest to Pin.

 

LD (begge dager): Hanne Røed

CP: Anne-Lise Sognnes (lørdag) og Kjersti Simonsen (søndag).

 

I tillegg var det flere Birdies ved følgende:
Tåve Heggom fikk to birdies mens Merete Johnson, Anne-Lise Sognnes og Hanne Røed fikk én hver.

 

Vi gratulerer Annegrete som vinner av Strømstad Open 2018!

Det er veldig fortjent og på tide at en som alltid ønsker det beste for andre, skal gå av med seieren!

 

Takk til Eva Sandem som står for det fine trofeet!

 

// Ragnhild Bøhn

Haga Ettermiddagladies Strømstad Sept 2018

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar

 X