Varsel-trekant, feil green og putting med venstre!

Tidenes første “Surprise Open” ble spilt på Haga lørdag 29. juni, der det ikke var et eneste hull som ble spilt som normalt. Dette var en turnering i «Netto’n-serien» som er et tilbud om turneringsgolf for klubbens herrer. En fyldig instruks gjorde at man måtte tenke på mye mer enn det å spille en vanlig runde golf. Det var en twist rundt hver eneste krok – og dagen inneholdt egentlig det meste. Vi hadde endret banen der vi kunne, med spill til andre greener enn det som er  normalt. I tillegg var det gjerne noe annet som skjedde på hullet i tillegg.

 

Dette ble en dag det var like morsomt å le “av” motspillerne som å le “med”. Vi har flere eksempler der det var vanskelig å holde latterkrampene tilbake. Kent dro en 4-putt på hullet hvor puttene talte dobbelt. Det røsket greit i scorekortet med en 9’er etter greentreffet på R6. Petter H. puttet 4 eller 5 ganger på R2, der man måtte trekke ballen ut igjen om den stoppet innefor den seigmann-lignende figuren rundt hullet. Karl Fredrik hadde 4-putt med venstrekølla – og det så ut som han fikk strøm da han skulle putte 8 meter og kom bare 10 cm. Petter A. fikk smake på det samme med to tilleggsslag etter å ha endt opp på Fairway på R2. I dag var det altså viktig å være tålmodig og erkjenne at det ville være vanskelig for alle spillerne i feltet. Fredrik oppsummerte det greit ute på G5 med at “det tuller med hodet ditt det her”. Det var jo egentlig det som var meningen.

 

Dagen var egentlig helt perfekt. 26 grader – sol og i praksis vindstille. Når banen også ser ut som det gjør, nemlig bedre enn på en mannsalder – da blir det god stemning. Det var også noe Jägermeister som hadde funnet veien til noen få utvalgte golfbagger – og i de gruppene ble det jo stor idrett. Etter runden hadde Vitamat fyrt opp grillen og det ble servert burgers over en lav sko. Det luktet faktisk grill ned på tee på R7! Klubben hadde bidratt til til premiebordet denne gangen – og i tillegg til de innkjøpte trofeene og gavekortene fra Proshopen, kom også noen Haga-glass fra Hadeland Glassverk og gjestegreenfee opp på bordet. Det ble egentlig et ganske snasent premiebord.

 

For andre gang i 2019, ble det Marius Tangen som vant en runde i Netto’n. Etter en fæl start med utslaget rett i vannet, der det var obligatorisk å bruke driver fra tee – så kom spillet seg ganske fort. Med 71 slag Netto (på handicap), så holdt det til å holde de nær 30 spillerne i feltet bak seg. Nummer to på pallen ble Stephan Rubensson. Som deltager i arr.kom kan det kanskje beskrives som en liten fordel, men det skal jaggu meg spilles allikevel. Med 72 slag Netto så sier vi “well done” med sølvmedalje. Sistemann på pallen ble Stig H. Jenssen som også kom inn på 72. Etter en strøken gul sløyfe ble det litt tyngre på rød sløyfe, men en pen birdie på siste hullet sikret pall-plassen.

 

Før vi er halvveis i sesongen har hele 82 spillere vært innom Haga Netto’n og de har til sammen spilt hele 263 runder. På 8 turneringer har vi 6 forskjellige rundevinnere som har fra handicap 0 til 25. Her er det altså rom for alle til å få det til, om man kommer seg på startstreken. Har du lyst til å være med er det bare å bli med på mandager, som er Netto’ns turneringsdag.

 

Neste “Special Event” blir FREDAG 30. AUGUST. Da kjører vi tee 46 / rosa klær som i 2018. Hold av dagen!

 

KFG

 

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar


X