THG – Damers høsttur

Team Haga Golf – Damers høsttur til Öijared Golf 2017!

Tekst: Eirin Helland

 

Golfsesongen nærmer seg ubønnhørlig slutten og THG-damene vender snuten sørover for å finne behagelig golftemperatur og tørre fairways (mer om dette senere). Dypt i de svenske skoger utenfor Göteborg finner vi Öijared – «en egen värld»! Öijared består av et stort resort som inkluderer Sveriges største golfanlegg på hele 63 hull, deriblant Gamla banan, Nya banan og Parkbanan. Å faktisk kalle banene for banan, var for øvrig en spøk vi aldri gikk lei gjennom hele helgen, «gamle banan, haha!». Et helt utmerket utgangspunkt for 11 golf-sultne damer å få boltre seg på siste helgen før høstferien.

 

Torsdag ettermiddag og kveld famlet 9 av 11 THG-damer frem i høstmørket og fant frem til Öijared golfklubb. Noen med mer eller mindre heldige omveier, med «god» hjelp fra google-maps-damen. Vi benket oss i biblioteket med litt bobler fra diverse systembolag og mys, og kom frem til morgendagens spilleform. Tre lag med tre spillere på hvert lag. Netto slag med felles score for hele laget. I tillegg kom vi frem til å ha en rosa ball i hver flight med egen score (noe som vi kanskje kom til å angre på resten av helgen).

 

FREDAG

Fredag formiddag spilte de 9 damene som var til stede netto slaggolf og gamle banan stod for tur. Lagene var:

  • Marianne, Unni og Kristin (lag 1)
  • Lene, Elin og Cecilie (lag 2)
  • Gry, Heidi og Eirin (lag 3)

Til tross for svært våt bane med til tider tungt regn, hadde vi, som alltid, en trivelig og livlig runde. Lag 1 vant med netto 251 slag, lag 2 og lag 3 fikk henholdsvis 261 og 259 slag. Lag 2 var imidlertid strålende fornøyd med å være det eneste laget som hadde med den rosa ballen på hele runden, og gjorde iherdig innsats for at ingen av de andre lagene skulle glemme dette. Noensinne.

Fredag ettermiddag kom også de to siste damene på plass, Kirsten aka «The Putter» og Jeanette aka «Jentungen». Kvelden gikk med til premieutdeling, god mat og drikke og mys langt inn i de sene nattetimer. Ivrige sjeler var til og med innom tee 1 på parkbanan som lå på taket av selve resortet!

 

LØRDAG

Lørdag var det duket for matchspill med brutto slag og park banan stod for tur i håp om at den hadde i alle fall noen tørre områder på fairway.

Vi ble delt inn i lag på to og to og spilte en runde med tre forskjellige spilleformer. De 6 første hullene spilte vi texas scramble, de 6 neste hullene spilte vi best ball og de siste 6 hullene spilte vi greensome. Veldig morsomt å få teste ulike spilleformer!

Parkbanan var noe tørrere og denne dagen glimtet til og med solen til med sitt nærvær, så vi hadde nok en fortreffelig runde. De som tok seieren denne dagen var Marianne og Unni, som med supert partnerskap der noen droppet ballen og andre vasket og plasserte den, klarte seg på 78 slag brutto. Kjempebra jenter!

 

Vi avsluttet lørdagen med middag og mer god drikke, iblandet allsang på «forelska i lærer’n» og «hooked on a feeling» (eller «hook ut i skogen» som nabobordet kalte den), grorudpalmer og mye latter og moro.

Vi kjørte også en natt-putte-konkurranse med lys og høyt drikkepress ute på trening-greenen i bekmørket. Veldig moro! Til tross for at Jeanette satte en putt med bind for øynene og splitta personlighet, så var det helgens knoll og tott Cecilie og Gry som dro i land seieren på nattputtingen. Kvelden forløp videre med dagens premieutdeling i biblioteket i festlig lag.

 

SØNDAG

Søndag morgen startet vi, friske som fjellgeiter, på nye banan klokka 09.00. Etter gårsdagens suksess kjørte vi samme spilleform, med nye lag. Vi seilet rundt i gjørma på nye banan og hadde nok en trivelig dag på golfbanen.

Denne dagen var det delt seier mellom Elin/Marianne og Jeanette/Heidi med brutto 89 slag. En super avslutning før vi vendte nesen hjemover til gamlelandet, kanskje med en kort stopp innom Tanum kjøpesenter for å hamstre Kjus-klær på rea.

 

Oppsummert en utrolig flott, morsom og trivelig golf-helg med supre golf damer! Stor takk til turledere Kristin, Jeanette og Gry som har gjort en super innsats for at alt gikk knirkefritt og sørget for en uforglemmelig helg i de svenske skogene!

Vi gleder oss allerede til neste tur og neste sesong med den supre gjengen i Team Haga Golf – Damer!

THGD Høsttur

Flickr Album Gallery Pro Powered By: WeblizarX