Seniorenes Sverigetur 8.-10. mai 2019

Referat fra seniorenes Sverigetur 8.-10.mai 2019

 

Det var en glad gjeng seniorgolfere som hadde tatt veien fra Haga til Mjølkerød denne første onsdagen i mai.  Litt kaldt i været, men sol og grønne fairways gjorde at vi gledet over oss over spill ute på grønt gress etter en lang og kald vinter.  For enkelte var det første gang de svingte køllene siden sist høst.

 

Vi fordelte de 29 spillerene på 8 flighter og alle fikk utdelt pegpose fra Haga før start og fikk en Mulligan på første utslag.  Humøret var bra og vinden avtok noe, men den store sommervarmen uteble.

 

 

 

Vi ble tatt bedre inn i varmen da vi kom til Tanums Gestgifveri – etablert i 1663 – men siden 2009 drevet av familien Fyrvik fra Hamarøy i Nordnorge.  Det var 4 året med Sverigetur og 3 året vi bodde på gjestgiveriet, som lever opp til sitt navn, med gjestfrihet, god mat og god service. Vi fikk deilig treretters middag i den ærverdige gamle delen med egen spisesal i 2. etasje.  Etter middagen hadde vi eget rom med litt pianospill av Pål Andersen før premieutdelingen.  Onsdagens premierte i dameklassen var på 1. plass Mona Evju med 34 p, på 2. plass Hege Aasheim med 27 p, på 3. plass Hedda Sponland med 22 p. Deretter ble  Kari-Mette Nyheim, Gerd Upwall og Bente Thomassen premiert.  Lengste drive for damer vant Bente T og nærmest pinnen for begge klasser var Hedda S.  Lengste drive for herrer vant Erik Hynne . Herreklassen ble vunnet av Olav Lunde med 36 p, på 2. plass kom Lars Christian Dahll med 33 p, på 3. plass Arne Hole med 33 p, og deretter ble Mikkel Heiberg Storm, Hans Petter Andreassen og Kjell Ekjord premiert.  Nytt av året var at vi i forkant hadde kjøpt endel gavekort fra proshopen på Haga, samt noen graverte Haga vinglass – og dette ble godt tatt imot.  Selvfølgelig hadde vi også sponset Systembolaget med noen innkjøp der, så litt vinpremier ble det både blant premier, og Lucky Looser som ble Bjørn Helland Hansen, mens Trine Knudtzon fikk en fin signert golfbok av Arne Hole.

 

Torsdagen var dessverre ikke værgudene med oss, så etter en god frokost avholdt vi allmøte og flertallet bestemte at vi skulle gå 9 tellende hull på Fjellbacka, mens de som eventuelt orket det, selvfølgelig kunne gå 18 hull i regnet.  Banen var våt etter nattens regn, men som de barske nordmenn vi er, var vi kledd i både ull, luer, regntøy og hansker/votter på begge hender.  Spillet ble selvfølgelig litt preget av det, men alle gikk med freidig mot og gjennomførte med godt humør – 10 stykker gjennomførte også 18 hull og vi trakk ut ekstra premier om kvelden til dem.

 

Mange var glade for varme dusjer og tørt tøy, før vi igjen ble samlet i den eldste erværdige bygningen, med både bilder og historie fra gamle dager på veggene. Denne torsdagen hadde vi på forhånd bestilt skalldyrsbuffet, som Tanums Gestgifveri er kjent for. Taler, dikt og andre hyggelige golfhistorier hadde vi både onsdagen og torsdagen, så stemningen var hyggelig og humor har vi masse av.

 

Torsdagens premieliste (9 hull) så slik ut – dameklassen: 1. plass Mona E med 17 p, 2. plass Putte Roede med 14 p, 3. plass Hege Aa med 13 p, 4. plass Bente og 5. plass Hedda.  Herreklassen ble igjen vunnet av Olav L med 15 p, 2. plass Tore Strøm Gundersen med 14 p , 3. plass Kjell Ekjord med 14 p og med Erik, Hans Petter, Mikkel og Gisle Uppheim på de neste premierte plassene.  Longest drive ble vunnet av Mona E og Mikkel, nærmest pinnen Arne Dehlie og lucky looser ble Nils Wærsted, Kari-Mette og Gerd.  Som kvelden i forveien ble det også her både gavekort, premier gitt av proshopen til Tom og Elise, samt litt vin.

 

Hans Petter var i år også den trofaste tall/scoreutregner (tusen takk for innsatsen) derfor måtte undertegnede ta en liten time-out og be både seniorformann og markør regne ut nøyere, da det var undertegnede som vant sammenlagtseieren for begge klasser.  Slik kan tilfeldighetene være, så ut ifra handicap vant Mona med sammenlagt 51 poeng etter 1.5 runde og Olav L med samme poengsum, men litt høyere handicap.

 

 

Vandrepokalen er jo satt opp av Pål Andersen og er vunnet før av Erik H og Ellen Røssum.  Den skal nå seniorkomiteen bekoste inngravert, noe vi setter stor pris på!  Trekkepremier og mest utholdende etter 18 hull ble Mikkel og Hedda, som fikk henholdsvis flott reisebag fra Haga og gode kremer sponset av Trine K.

 

Før kvelden var omme og alle gikk hver til sitt, ble det igjen ønsket en fortsettelse av seniorenes vårtur til neste år og det er jo hyggelig for en reiseleder at turen/opplegget faller i smak, så da blir det tur også i mai 2020.

 

 

 

Etter fredagens frokost tok vi gruppebilde på trappen utenfor og alle dro hver til sitt, noen på systembolaget, andre til shopping og alle kom vel hjem med gode minner i golfbaggen.

 

Været kan man jo ikke gjøre noe med og heldigvis regnet det hjemme også!!!

 

Reiseleder og referent –

A.Mona EX