QuizDan

Tekst: Pål Gjertsen

 

Tradisjonen tro stilte Dan Børge seg selv og sin omfattende quiz-erfaring til medlemmenes disposisjon torsdag 11. mai. Dette har blitt et skattet innslag for klubbens quiz’ere, og årets utgave var like hyggelig og miljøskapende som tidligere. Nok en gang måtte han dessverre stille uten sin venn og våpendrager Christian, som i lengre tid har slitt med sykdom. Men han hadde gode nyheter: Christian er godt i gang med rehabilitering og opptrening etter å ha gjennomgått en vellykket hjertetransplantasjon. En av gulrøttene han bruker for rask restitusjon er ønsket om å spille alle Norges golfbaner – sammen med Dan Børge. Du har i hvert fall en samlet quiz-gjeng fra Haga som entusiastisk applauderer ditt mål, Christian!

 

Årets quiz, som samlet 29 personer, favnet over et meget bredt spekter av temaer. Her var det virkelig noe for enhver smak, og jeg synes at quizmaster hadde gjort en førsteklasses jobb. Som alltid skapte Dan Børge god stemning gjennom humoristisk og profesjonell ledelse. Kommentarene satt løst, og latteren var mer fremtredende enn alvoret. Slik det jo bør være.

Vi fikk bl.a. spørsmål fra astronomi, medisin, botanikk, sport, make-up, pop-musikk, musikere, farger, norske eventyr, bibelen, mytologi, kroppen, bryllupsjubileer, mat, hunder, geografi, populære pikenavn og romfart.  Spennvidden gjorde sitt til at høyeste score «bare» ble 61 (av 72 mulige). Til gjengjeld var det to lag som fikk like mange poeng, så det måtte omspørring til.
Temaet var Geografi, men også her ble det uavgjort. For å fremtvinge en avgjørelse kastet Dan Børge sin egen kropp i potten. Den som tippet nærmest riktig vekt ville vinne. Den tvekampen gikk lag nr 4 seirende ut av ved å tippe helt korrekt vekt (som er hemmelig) ?.

 

Vi gleder oss allerede til neste års quiz-treff. Nok en gang tusen takk, Dan Børge, og til deg Putte og resten av Huskomitéen for den innsatsen dere gjør for klubben. Dere er alle store bidragsytere for at Haga er en fin klubb å være medlem av.

 

Resultater

Gull: Hans Petter Andreassen, Odd Gustav Nilsen, Peter Molthe, Einar Clausen, Erik Jul Solberg
Sølv: Vidar Sydnes, Steinar Stubsrud, Ole Trond Vartdal, Pål Gjertsen
Bronse: Ragnhild Bøhn, Ida Bøhn Hagen, Merete Johnson, Morten Hojem

QuizDan

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar


X