QuizDan-kvelden 23/3-15

Onsdag 25.3 arrangerte vår driftige Huskomite Quiz-aften for andre året på rad. På tross av et hjerteinfarkt i nylig bagasje stilte Dan Børge opp sammen med sin makker Christian, og skapte både en profesjonell og morsom ramme for de ni lagene med spente quiz’ere som deltok.  Som i fjor «spilte» vi 18 hull – gul og rød sløyfe denne gang – og fikk 18 hovedspørsmål med underspørsmål som reflekterte par på hvert enkelt hull – slik at vi måtte avgi 72 svar. Dan Børge har jo etter hvert fått en posisjon som Norges ukronte quiz-konge, noe som gjenspeilet seg i kvaliteten og spennvidden på spørsmålene. Her måtte man ha kunnskaper på mange felter skulle man komme på pallen. I tillegg har han jo en både kvikk og morsom replikk, samtidig som han har et arsenal av morsomme historier om folk vi alle kjenner, så kvelden var full av både humring og latterbrøl.

Det vil føre for langt å gå inn på de forskjellige spørsmål, men jeg har lyst til å nevne to, fra kategorien «fleip eller fakta», så kan jo leseren teste egne kunnskaper. Vi fikk bl.a. følgende to spørsmål:

«på islandsk heter høydesprang  ‘hoppiluftir’

Og

«franske trøfler er til de grader næringsrike at de har kommet på Wada’s liste over forbudte produkter, da de må anses som doping».

Som i fjor ble det ekstra spenning rundt 3. plassen, da to lag hadde like mange poeng. Så man måtte ty til «sudden death» for å kåre bronsevinnerne. Spørsmålet var «hva er kvadratinnholdet av Brazil».

Begge lags svar var sterkt preget av nerver – de hadde kun 60 sekunder på å svare, og alle quiz’erne deltok høylytt i en ubarmhjertig nedtelling, så lagenes svar legges det lokk på 🙂

Nok en gang: ALL ære til Huskomitéen og quiz-masterne som sørget for en VELDIG hyggelig onsdagskveld. Som Putte sa i sin avslutningshilsen: «nå mangler det bare en gang, så har vi skapt en tradisjon». Måtte hennes profeti slå til.

PG

P.S.  Vinnerlaget besto av herren Sydnes/Gjertsen/Vartdal/StubsrudX