Pink Cup og Åpningsturnering

Pink-cup-logoTidspunktet for åpningsturneringen kunne ikke vært bedre. Etter en langdryg, kjølig vår traff man innertier: nemlig den dagen sommeren gjorde sitt inntog i 2016. 🙂 

 

Totalt innsamlet beløp: kr 50.160,- som går uavkortet til brystkreftforskningen.

 

Årets første turnering er alltid spesielt hyggelig. Aldri utveksles det så mange klemmer som da, for gjensynsgleden er stor. Ja, det er nesten som et stort familietreff, og vennskapsbånd, som er limet i ethvert idrettslag, gjenoppfriskes og knyttes på nytt.

 

Turneringen var som vanlig særdeles populær. Hele 123 glade golfere hadde meldt seg på. Rent logistikkmessig var det dessverre umulig å få med alle, men turneringsansvarlig, vår alles Susan, strekker strikken til det ytterste, og får plassert 112 spillere fordelt på 28 flighter! Det er dobbeltstart på 10 hull! Men en kombinasjon av bevisste spillere og god logistikk, ble runden likevel unnagjort på imponerende 4 1/2 time. Apropos banen, tatt i betraktning at siste snøfall bare var en drøy uke tidligere, samt kjølig og vått vær inntil ganske nylig, var mye av banen i fin stand. All ære til Håkan og hans mannskap.

 

Som i tidligere år hadde arrangørene utvist stor oppfinnsomhet for å inspirere golferne til å gi så det monnet til kampen mot brystkreft. Deltageravgiften var kr 350. I tillegg var det innført obligatoriske bøter for å passere broen mellom Rød og Blå sløyfe; for å slå i vannet på Blå 8 og Rød 1 og for å slå i skogen på Rød 5. Var man ikke fornøyd med utslaget på flere av hullene, kunne man kjøpe seg så mange ekstraslag man ønsket.

 

Ved Rød 1 sto det en stor krukke fylt med pegger, der vi kunne gjette antallet. Mot betaling selvsagt. Jan Martin Lyng tippet utrolig nok helt riktig, 487 stk., og fikk både krukken og peggene til odel og eie, heldiggrisen. Det hadde også blitt lagt ut/gjemt et antall rosa baller på banen. For de som fant disse, vanket det premie. Det var lagt ut flotte klær for salg på terrassen, med meget hyggelige priser.

 

Nytt av året var «meet the pro». På Rød 8 sto nemlig Ace Golfs nyansatte pro Eirik og tilbød assistanse for å komme nær pinnen. Han var både sympatisk og flink, og skaffet egenhendig nesten 4000 kroner til innsamlingen. En flott start på hans løpebane i klubben.

 

Den alt overveiende del av deltagerne hadde bestilt middag, som dannet en hyggelig ramme på terrassen etter konkurransen. Litt godt i glassene la heller ingen demper på stemningen. Klubbleder Ellen Dahl foresto premieutdelingen og loddtrekning med øvet hånd, godt assistert av Odd Nilsen. Takket være de trofaste, årvisse gaveinnsamlere Eva, Torill og Aase hadde vi et meget imponerende premiebord. Hovedattraksjonen som var ordnet av Lennart Valner, var fra TAP/Grappa Group som ga en tur til Portugal for 2 personer, inkludert fly/5 dager på hotell og 3 greenfee – i sannhet en meget raus gave!

 

Alle kunne registrere at det var et prikkfritt arrangement, noe vi kan takke følgende personer for: Susan (Adm), Grete (Turneringskomiteen), Trine og Odd (Huskomiteen) Ellen R. (Seniorkomiteen) og Eirik (Klubbstyret). Og sist, men desidert ikke minst, noe jeg har fra særdeles kompetent hold: Eva Sandem, som var selve krumtappen. Det er ikke første gang Eva tar tak og eksellerer. Med utstrakt organisasjonstalent og stå-på vilje, samt en arbeidskapasitet langt utover det vanlige, er hun en juvel for enhver klubb 🙂

 

Litt resultater til slutt:

Vinnerlaget besto av: Anne Marie Roksvåg, Bjørg Hoel Gjertsen, Eirik Hagen, Stein-Erik Nordbø.

Longest drive Damer: Gigi Frokjaer

Longes drive Herrer: Tom Ole Andersen

Nærmest pinnen: Marianne Mancini

Nærmest streken: Erik Ulleberg

 

En liten bønn til slutt: Hvis HVER ENKELT av oss reparerer våre nedslagsmerker og legger tilbake oppslått torv – og ikke overlater det til «andre», vil vi få en enda finere bane i år enn i fjor. For å låne ord fra den første månelandingen: Det er «et lite skritt for hver golfer, men et kjempesteg for klubben vår»

 

Få, om noen, har en så uendelig vakker vise-flora som vårt gode broderfolk i øst. For å beskrive stemningen på Haga ved åpningen av årets Pink Cup, og samtidig gi en tributt til «arkitektene», synes jeg det er riktig å avslutte med et dikt som Gunnar Wennerberg skrev i 1850. Et dikt som like gjerne kunne vært et bestillingsverk til årets åpning:

 

Här är gudagott att vara

O, vad livet dock är skönt

Hör, var frøjd från fåglars skara

Se vad gräset lyser grönt

Humlan surrar, fjäriln prålar

Lärkan slår i skyn sin drill

Och ur nektarfyllda skålar

Dricka oss små blommor til

 

pg, 8.mai

PinkCup

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar


X