Østlandstour

Østlandstour på Haga 21.-22.mai 2016

 

Tekst: Annegrete Ringdal

 

Også i år sto Haga som arrangør av en av turneringene på Østlandstouren. I årets turnering kjempet 74 deltakere om «rankingpoeng» i 6 forskjellige klasser. 48 herrer i brutto, 11 i herrer netto, blant damene var det hhv 5 i bruttoklassen og 5 i nettoklassen. Haga stilte med ikke mindre 17 herrer og litt mer beskjedne 6 damer. Nytt av året var det at det også var to klasser for funksjonshemmede – en spillegruppe NGF forsøker å tilrettelegge for i større grad.

 

I herrenes bruttoklasse hadde vi store forhåpninger til våre to dyktige golfende USA-studenter, Christoffer Carlsen og Ole Martin Davanger – begge hjemme på sommerferie.  Gutta lå på hhv. 2. og 3. plass etter første dag, og gikk ut i lederball med Aurskog Finstadbru Golfs Einar Westerng Pettersen.  Men Einar viste seg å være den stødigste av dem og vant  2 slag foran Christoffer på 2. og 8 foran Ole Martin på 3. plass. Bra fightet av Haga-guttene! Lykke til videre til både Christoffer og Ole Martin – Norges Cup på Nes neste helg er neste turnering – vi krysser fingrene for dere!

 

I damenes bruttoklasse var Gigi Frokjær Hagas eneste representant, men vi synes vi «eier» en liten del i Kristin J Klæboe også, så vi heiet på henne også… Gigi fikk ikke driver’n til å stemme og endte på 4. plass 15 slag bak den dyktige unge spillersken, Maiken Bing Paulsen fra Drammen. Maiken slo for øvrig til med en flott 75-runde søndag. Kristin kjempet etter beste evne, og ble til slutt nr 2, 6 slag bak Maiken.

 

I herrenes nettoklasse vant Atlungstads dyktige Andre Toth med 8 over par. Andre er funksjonshemmet (og vant likevel nettoklassen!) og slår alle slag med én arm! Utrolig dyktig! Det er super oppladning til EM for funksjonshemmede som han skal spille i sommer. Michael Wong ble Hagas beste på en hederlig 3. plass, 8 slag bak Andre.

 

I damenes nettoklasse var det bare Haga-damer som deltok.  Jeanette Andersson spilte en super runde søndag, netto 1 under par, og vant sammenlagt 2 slag foran Anikken Strøm.  I fjor gikk Jeanette caddy for Kristin og Gigi – i år tar hun steget fullt ut og går til topps selv! Bra jobbet, Jeanette.

 

I klassen for funksjonshemmede vant Stian Halvorsen A-klassen og Erik Ramnær B-klassen.

 

NGFs dommere , Kristin J. Klæboe i administrasjonen og turneringsleder Eirik Hagen, og funkjsjonærene Eva Sandem, Grete Halvorsen og Pål Gjertsen la forholdene meget godt til rette for en vellykket turnering. En stor takk fra alle spillere 🙂

 

R E S U L T A T E R 

 

Dette er Østlandstour:

Touren består av 10 turneringer på Østlandet hvor den siste er en finale. Gjennom sesongen samler spillerne poeng på “Order of Merit”, og etter 10 turneringer og finalen kåres sammenlagt vinnerne i de 4 klassene. En tittel for øvrig vår dyktige, alltid like blide Christoffer Carlsen vant i herre brutto klassen i fjor, mens vår eminente Golf manager Kristin J. Klæboe tok sammenlagt tittelen i klassen for brutto damer i fjor.

Turneringen er åpen for alle med 18,5 i hcp og lavere. De med hcp 11,4 og lavere spiller Brutto slag, mens spillerne mellom 11,5 og 18,5 spiller netto slag (Turneringen International Trophy, som spilles på Oslo GK er også del av Østlandstour, men spilles med litt andre klasseinndelinger.
Klikk her for å se hele terminlisten

 

AR

ØstlandsTour

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar


X