Ny digital baneguide

Haga har i perioden med baneombygging ikke hatt en fullverdig oppdatert baneguide. Dette er vi nå i gang med å utvikle, sammen med danske Ingenium.

 

illustrasjon-ingo

Baneguiden skal være digital, hvilket betyr at den både kan redigeres digitalt av oss i administrasjonen, og den vil være tilgjengelig via en App på brukerens mobil, hvor også all score kan tastes inn. Den vil også kunne bli trykket, men da i mindre opplag slik at vi ikke risikerer å sitte med bunker av baneguider med eventuelle feil og mangler.

 

Fordelen med et slikt digitalt verktøy er at vi selv kan gå ut på banen og måle opp vannhindre, bunkere, lengder, greener, teer osv, og så vil endringene umiddelbart være synlige for brukerne etter noen tastetrykk.
Vi kan da endre banen, hindre og lengder til bestemte turneringer, og f.eks gjøre eventuelle GUR områder synlig, og så trykke opp mindre antall baneguider på papir til den bestemte turneringen, i tillegg til at den blir synlig i App versjonen.

 

Verktøyet vil også bli benyttet av vårt banemannskap. I applikasjonen kan vi nøyaktig markere hvor alle sprinkel-lokk, vanningsanlegg og øvrige elementer befinner seg, og vi kan måle opp hvor klippekanter for fairway, rough, høyrough og skogkanter skal gå.

 

Ingenium er en stor leverandør til flere golfanlegg i Danmark, og de leverte bl.a. app løsningen for både arrangør og publikum under Europatouren Made in Denmark på Himmerland.
Haga GK og Larvik GK er de første i Norge som benytter seg av løsningen, og det er Kristin og Tom som vil ha prosjektansvaret for dette hos oss på Haga.

 

Arbeidet med oppmåling av alle nye bunkere og korrekte teesteder startet i forrige uke, dette vil fortsette etter jul dersom det fortsatt er snøfritt på banene, og det digitale verktøyet vil være tilgjengelig ved sesongstart. Bilder fra oppmålingen, onsdag 14. desember:

Oppmåling Baneguide

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar

 X