KJUS OPEN 2016

Kjus Open, fredag 3. juni.

Tekst: Pål Gjertsen

Rammen rundt det fjerde Kjus Open kunne ikke vært bedre. Skyfri himmel, termometeret flørtet med 30-tallet, og ingen bag’er inneholdt regntøy eller varme klær. Det var over 100 påmeldte, inkludert kjendiser med varierende bokstavbetegnelse. Imidlertid, de som måtte ha hatt et lønnlig håp om å komme i en flight med en fordums stjerne ble skuffet, da de aller fleste viste seg å være programhelter.

 

Siden det var shotgun, men ikke Texas Scramble, ble sammensetningen av flightene gjort ved loddtrekning. De to mest upopulære startstedene var naturlig nok Rød 4 og 5. Jeg snakket med en som hadde trukket et av disse, som overhodet ikke var forbauset. «Jeg har vært medlem siden starten, og hver gang jeg har deltatt i shotgun har jeg måttet starte der oppe». Dette syns jeg har et såpass paranormalt preg at det kanskje kunne være noe for redaksjonen i «Åndenes Hus»?

 

Det ble et snev av nerver kort tid før start, da ikke alle påmeldte hadde møtt frem. Uten å si ifra – noe som er nokså lite omtenksomt. Men sjefen sjøl – Elise – tok grep og ordnet opp med stokking av et par flighter, så turneringen startet som den skulle. Du har vært heldig med hustru, Tom!

 

Som vanlig var det lagt inn mange ekstrakonkurranser. Det var nærmest pinnen hele tre ganger, og de dyktige og treffsikre vinnerne var Ole Davanger, Finn Dahl og Mararet Bryn.

 

Longest drive ble vunnet av Hilde Mæhlum og Håkon Toverud.

 

Øvelsen «nærmest streken» har også etter hvert blitt populær. Banemannskapet hadde som vanlig krittet en snorrett strek midt i fairway. Men siden Den Høye Beskytter jo er en av tidenes aller ypperste alpinister, hva med å lage en svingete strek neste år, som en slalåmløype?  Hedda Sponland var forøvrig den som kom nærmest.

 

I år hadde vi storfint besøk i øvelsen «beat the pro». Selveste Peter Kaensche, en av Norges mest meritterte profesjonelle golfspillere, med f.eks. fast plass på European Challenge Tour i 7 år, utfordret deltakerne på Rød 8. Imponerende nok klarte hele 24 spillere å komme nærmere pinnen enn Peter, så «vinneren» måtte avgjøres ved loddtrekning. (Se lenger ut i artikkelen)

 

En ny, og veldig morsom konkurranse, ble presentert på Blå 2, som for anledningen var prydet med Kjus-kolleksjonsklær-kledde utstillingsdukker, som var like høyreiste som Masai-krigerne i Zululand. Kjus hadde to personer til stede som arrangerte konkurransen. Den gikk ut på at de fire utslagene skulle foretas etter stafett-prinsippet. Hele flighten fikk lov til å pegge opp sin ball før startskuddet gikk, og så skulle alle fire slå sitt slag etter hverandre, med så lite tap av tid som mulig mellom hvert slag. For klokken gikk ubønnhørlig fra første til siste utslag. Så her var det ikke tid til prøveslag! De flightene som hadde bare ett kjønn hadde en liten fordel, for de slo jo ut fra samme tee, mens det var litt mer å tenke på for de som hadde to utslagssteder. Som funksjonær kunne jeg bivåne det hele i freden og roden fra min golfbil, og opplevde hele spekteret av personer, fra de som ikke lot seg affisere av den stressede situasjonen, til de hvor nerver sto i full blomst. Eller for å si det på en annen måte: Det varierte fra kjølig eleganse 🙂 til det nokså trøstesløse 🙁 . Men det var veldig, veldig morsomt å se på :). For å være ekstra «slemme» ble laget tillagt 10 sekunder ekstra for hvert utslag som IKKE ble liggende på green. Derfor har vinnertiden, utrolige 32.66 sekunder, også noe tilnærmet paranormalt over seg. Vinnerlaget ble belønnet med flotte klær fra Kjus-kolleksjonen.

 

Haga har i år fått ny Restauratør, Denora, som fikk litt av en ilddåp med servering og bespisning av så mange mennesker. Jeg syns de kom meget godt fra oppgaven, med både god mat og blide og serviceinnstilte ansatte. Jeg gleder meg til fortsettelsen.

 

Premieutdelingen tok godt med tid, som ikke gjorde det grann siden det var så varmt og deilig. Det supre været hadde øyensynlig hatt god innvirkning, spesielt i Dameklassen. For tredje gang sneier tankene innom det paranormale, for dagens suverene vinner, Grethe Giving, fikk fenomenale 44 poeng! Putte Roede gikk også en kjemperunde med 41 poeng, mens Anita Lycke tok tredjeplassen med 38 p. I herreklassen fikk vår dyktige og sympatiske pro Kent hele 39 p, som er tilnærmet banens par. Kjetil Torsvik hadde også 39p, men dårligere hcp, mens Senior Svein Gromo imponerte storligen med 38 p. Bravo til alle tre!

 

Haga seler i medvind som vi alle vet. Arkitektene bak ombyggingen av blå har fått mye velfortjent ros, og Haga blir ansett som en mer og mer attraktiv bane. Medlemmene som har spilt nettopp åpnede Gul blir nesten panegyriske i sin lovprisning av hvor fin den har blitt. Det arbeides mye og godt på banen. Imponerende hva de har fått til innenfor budsjettet.

 

Like hyggelig er den fantastiske utviklingen på juniorsiden. Her har initiativtaker Kim Røtnes Jensen og leder av Juniorkomitéen, Kristin Teigen jobbet målrettet og innsiktsfullt, og oppnådd bemerkelsesverdige resultater på kort tid. Fire av juniorene, alle i alderen 15-16 år, deltok i konkurransen. Så ivrige er de blitt at de valgte å «ta en planleggingsdag» i stedet for å gå på skolen på fredag. Ikke uventet markerte de de seg alle sammen. Tobias Monn Jensen og Thomas Bentzen delte 4. plassen med 37 p, Magnus Haugen tok en fin 18. plass, mens Felix Beutelspacher var den som ble trukket ut av de som slo Peter Kaensche, og fikk ny driver som premie. I tillegg kan han jo skryte av at han har «gruset» den gamle mester 🙂

 

Jeg gleder meg til fortsettelsen med juniorene på Haga. Jeg har spilt med flere av dem, og kan ikke få fullrost deres oppførsel. Som også gjenspeiles når de jobber i pro-shop’en. De er praktiserende eksempler på golfens etiketteregler!

PG/

Kjus

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar


X