Haga Senior Ryder Cup 2018

Seier 5 mot 1 til damene i Haga Senior Ryder Cup, 27.september 2018

Inspirert av aktuelle Ryder Cup i Frankrike, bestemte senior- og damekomiteen – i samarbeidets ånd – at det skulle avholdes en matchturnering mellom senior damer og herrer, dagen før dagen. Vandrepokal ble innkjøpt. På damesiden var det 14 påmeldte til dysten, mens det var et flertall av herrespillere – dette foregikk jo tross alt i seniorenes turneringstid. Men alle fikk spille, og de ‘overtallige’ herrene spilte en egen turnering.

 

Yr.no kunne melde om labre værforhold med regn stort sett hele dagen. Dette medførte en del frafall og turneringsledelsen fikk en tøff jobb med å sette opp lagene på nytt. Turnering ble det, og i beste Ryder Cup tradisjon, endte det opp med 12 spillere på hver side.

Spilleformatet var Four-ball – akkurat slik Ryder Cup startes. Det vil si at to spillere på hver side spiller på sin egen ball, og den beste scoren av de fire, vinner hullet. Hvis resultatet på hullet er likt, deles hullet. Det gis ett poeng for vunnet match og et halvt poeng for deling.

 

Det var flere jevne matcher – og spenningen var stor da lagene kom inn med resultatene sine. Ett og ett kort ble behørig samlet inn og resultatet notert på tavlen av de respektive lagledere. Det skulle vise seg til slutt at damene gikk av med seieren med resultatet 5 mot 1! Jubelen sto i taket da pokalen kunne løftes!

 

Det var hyggelig samvær i kafeen etterpå og herrene tok nederlaget med verdighet. Lucky Looser- premier ble trukket – bl.a. kunne man vinne en elektrisk Jaguar I-Pace til låns for en helg, og man kunne vinne premie ved å gjette på hvor mange golfballer den store vandrepokalen rommet.

 

Neste år er det Solheim Cup og herrene er utfordret til revansje!

 

Takk til turneringsledelsen ved Bjørn Blix, Bjørn Stenvik og Tore Strøm-Gundersen for en flott jobb!

Haga Senior RyderCup

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar


X