Haga Ladies vårtur til Bordeaux

 

Perfekt beliggenhet i vakre landlige omgivelser med sine to golfbaner som omkranser hotellet: Les Chateaux og Les Vignes. Flott 4 stjerners hotell i to etasjer som virkelig svarte til forventningene. Super kombinasjon av golf, vin og deilig mat.

Rom med utsikt til banene og med liten terrasse, supe rgolfterrasse på ”19-hull”, spa-avdeling med stort basseng. Dette lovet bra for 21 forventningsfulle Haga Ladies.

 

Les Chateaux Course – par 71 – flat bane som beskrives som en innenlands links med brede fairways og omringet av skotsk ”gorse”. Mange bunkere i spill.

Les Vignes Course – også par 71 – parkbane i vakre omgivelser. Også her mange bunkere.

Alle 36 hullene hadde navn etter 36 forskjellige vingårder i distriktet og med illustrasjon av disse på green-flaggene. Flotte tee-markeringer og morsomt med avstandsmarkeringer i form av store ”vinflasker”.

Her vandret fasaner, fuglene sang og gjøken gol sammen med en våryr hane og våryre ladies.

 

Søndag:

Med SAS i streik møtte et meget stille Gardermoen oss søndag morgen  kl. 06.

Rask flytur med Norwegian på litt over 2 timer. Som tidligere år hadde Annegrete laget en morsom quiz-oppgave som også inneholdt spørsmål om de nye golfreglene og Bordeaux-distriktet. ”Team-work” og morsomme premier til oss alle.

Ellen og Ingunn ble flyets quiz-mestere.

12 av Haga Ladies skulle teste Les Vignes-banen fra kl. 13.30. Fint spillevær.

Resten hygget seg med fransk lunsj, litt trening på rangen og putting-green.

2 ”rookies” var med i år: Bjørg Wittek og Sidsel Sunde.

Kvelden startet med tapas og vin som hotellet spanderte, før en velsmakende middag. Meget god stemning rundt vårt store Haga-Lady-bord.

For øvrig veldig profft av hotellet med program og menyer, alt trykket opp med Haga logo.

Så gledet vi oss til ”alvoret” med 3-dagers SF-konkurranse – her skulle det kåres en vinner onsdag kveld.

 

Mandag: Flott spillevær med  litt skyer på morgenen. Det klarnet opp og ble en fin dag med mye sol. Banen Les Chateaux skulle spilles med løpende start fra

 1. 9.36. Flott bane – 4781 m fra rødt – noen hull med vann i spill og mange muligheter til å havne i bunkere. Få slag tildelt på slopen.

God stemning med lunsj og vin på terrassen etter runden. På ettermiddagsprogrammet  stod bading og spa for noen og avslapping på terrassene for mange av oss.

Så hyggelig premieutdeling i regi av Ragnhild og Annegrete. Bare det at de stilte med fransk alpelue og stråhatt fikk topp stemning med en gang.

Velsmakende middag med deilig vin fra distriktet i vårt ”chambre séparée” – og her som i går meget god stemning.

 

Tirsdag: En flott og klar dag fra morgenen av – vakkert med dugg over landskapet før solen tok tak. Les Vignes skulle spilles fra kl. 9.28 – denne også en flott bane på 4672 m fra rød tee. Vakre trær og litt vann og relativt flate fairways med mange bunkere.  Også her få slag tildelt på slopen. Rosa-ball-konkurranse med 6 lag og kun for et av lagene ”forsvant”  ballen etter noen få hull. Også individuell SF-konkurranse.

Et par av lagene gikk nok i sine egne tanker og dermed ble et av hullene spilt 2 ganger!

Samling i deilig sol på terrassen med mat, vin, latter og moro. Ettermiddagen ble også i dag benyttet til Spa og avslapping på rom-terrassene. Her hadde vi alle rom etter hverandre og det blir det god stemning av. Alle terrassene kun noen få meter til Les Chateauxs 18 green.

Premieutdeling før middag både for Rosa Ball og individuelt.

Og igjen et nydelig måltid rundt vårt store bord.

Mia stod for referat fra dagens morsomte opplevelse – ikke på banen – men historien da ”Dream-team” ”brød seg inn” i feil rom etter dagens frokost!!

 

Onsdag: Herlig spillevær også i dag. Siste runde av SF-konkurransen skulle spilles på Les Chateaux fra kl. 9.36.

Nå kjente vi banen, men det hjalp ikke for alle! En fin runde også i dag og god after-golf stemning på terrassen etter runden.

Kl. 19 var alle nydusjet og klare for premieutdeling og avslutningsmiddag.

Hyggelige premier til oss alle i dag, men hvem som vant ”Gull-alpeluen” måtte vi vente med til etter desserten. Nydelig og velsmakende middag og deilig vin også i dag – og skikkelig Haga Ladies-stemning rundt bordet.

Og for en forestilling det ble da Annegrete iført fransk kostyme (som Marianne, en meget folkelig utgave av en frihetselskende fransk bondejente) og Obelix (som viste seg til slutt å være Ragnhild) entret scenen. Tror det er lenge siden vi alle har ledd så mye. Obelix og Marianne konverserte seg i mellom på fransk-norsk – og Obelix truet med villsvin som hovedpremie. Og hvem fikk Gull-alpeluen som verdig vinner – det viste seg til slutt å være Ragnhild selv – for en skikkelig herlig seanse vi sent vil glemme.

Flotte rosekranser til ternene MP og Eva Marie som nr 2 og 3.

Takketaler til Ragnhild og medhjelper Annegrete for en super arrangert tur – bare fornøyde Haga Ladies – godt styrt av Ragnhild og Annegrete. Påskjønnelse til dere begge i form av gavekort fra Hagas Proshop. Vel fortjent. Her var alt meget godt tilrettelagt og vi kom til dekket bord – som alltid på våre turer – og alle Haga Ladies som hver i sær gjør at alle våre turer blir så hyggelige og vellykkede. Også i år mange, mange morsomme minner fra et opphold som vi alle var meget fornøyd med – hit kan vi gjerne reise tilbake.

 

 

 

Resultater mandag – Les Chateaux Course

De 7 premierte:

 1. 34 p: Eva Marie
 2. 31 p: Ragnhild
 3. 30 p: Annegrete
 4. 28 p: Anne-Grethe
 5. 28 p: Lise
 6. 28 p: Kari T-S
 7. 26 p: Merete

2 birdies:  Bjørg og Ingunn

LD hull 14 : Annegrete

CP hull 5: Ingunn

 

Resultater tirsdag – Les Vignes Course

Rosa-ball-konkurranse:

 1. 31 p: Eva Marie, Ragnhild og Eva SF
 2. 29 p: Trine Lise, Kari T-S, Bjørg og Annegrete
 3. 28 p: Anne Margrete, Lise og Anne-Grethe

 

De 3 premierte i SF-konkurransen:

 1. 34 p: Eva Marie
 2. 32 p: MP
 3. 31 p: Ragnhild

 

Trekning av Medlem/Gjest-greenfee-billett på Haga: Anne Marie

 

Resultater onsdag – Les Chateaux Course

Premier til alle – her de 7 beste:

 1. 32 p: Eva SF
 2. 31 p: MP
 3. 30 p: Maggie
 4. 30 p: Ellen
 5. 29 p: Merete
 6. 29 p: Kari T-S
 7. 29 p: Randi

2 birdies: Ellen og Maggie

LD hull 14 : Merete

CP hull 5: Anne-Grethe

Trekning av 2 Medlem/Gjest-greenfee-billett på Haga: Lise og Kari J

 

Gull-alpeluen (Gagneuse de Beret d’Or)

Gratulerer til Ragnhild, som ble vinner av Gull-alpeluen – beste resultat med totalt 91 SF-poeng på de 3 konkurransene. Gratulerer også til ”ternene”: MP med totalt 88 p og Eva Marie med 87 p.

 

Torsdag: 7 av Haga Ladies hadde forlenget oppholdet til søndag morgen, mens vi andre 14 skulle reise hjem på kvelden, men vi hadde hele dagen til rådighet.

6 av oss spilte Les Vignes fra morgen av og de resterende 15 skulle til Chateaux Siran for vinsmaking og omvisning. Og dette var hyggelig og interessant og de fikk også oppleve litt av ”vinlandskapet” utenfor golf-resortet.

Felles lunsj på ettermiddagen og hygge før vi ble hentet  kl. 18.45 – sen avgang fra Bordeaux og sen landing kl. 00.10 på Gardermoen.

De resterende 7 Haga Ladies ble ønsket fortsatt fine dager.

 

Ny sesong på Haga ligger foran oss og med baneåpning 10.5. og Åpningsturnering tirsdag 14.5. møtes vi til nye konkurranser og hygge på vår egen bane.

 

Kari, 5. mai 2019X