Haga 15 års jubileum

Haga 15 år – Jubileumsturnering og fest

 

Tekst: Annegrete Ringdal

 

Lørdag 30. juni feiret 115 spillende og 80 festende Haga-medlemmer klubbens 15-års jubileum fra tidlig morgen til langt på kveld. Og hvilken stemningsfull dag det ble der hele anlegget lå badet i sol. Vi ble møtt av en allé med små Haga-flagg overalt – hele terrassen var pyntet med flagg og det var til og med Haga-flagg på alle hull med longest og closest (stor takk til Bjørg for en imponerende produksjon). Og litt vind sørget for at de fire flaggstengene med de store Haga-flaggene blafret skikkelig i sommerbrisen. Banemannskapet hadde gjort sitt ytterste for å velfrisere banen så godt som mulig, og de fleste vannene lå speilblanke i sommersolen uten «tang og tare».

 

Stemningen var stor foran og rundt registreringsbordet til turneringskomiteen med Grete Halvorsen, Eirik Hagen og Kristin J. Klæboe i spissen. Flere strenet inn i Proshopen for å betale, men i dag spanderte Haga deltakeravgiften (og derav premiebordet). Dagens spilleform skulle være bestball hvor de to beste scorene pr hull skulle telle for laget. 29 lag sto på startstreken og presis kl. 10 gjallet hornet og spillet var i gang.  Mye bra spill, her var både gledeshyl og den litt mer fortvilede frustrasjonen over baller som fadet, slicet, hooket, shanket – og nydelige putter som satt rett i koppen eller helt ufint gjorde et hopp og brått svingte utenom koppen. Ja, disse små golfballene gjør akkurat som de vil 🙂

 

Stor stemning på terrassen etter endt spill – nødvendig væskepåfyll var påkrevet i sommervarmen. Mens kveldens festdeltakere var hjemom for dusj og iføring av lette sommerklær, begynte Vitamat å gjøre i stand til kveldens grillbuffet. De pyntet riktig så smakfullt opp ute på terrassen med hvite duker, blomster, telt og varmelamper hvis nødvendig. Kl. 18 ble musserende servert og Hagas klubbleder Kirsten Fuglseth, kunne ønske velkommen. Og hva var vel mer betegnende for vår sangglade, musikkelskende klubbleder og rektor ved kulturskolen i Bærum enn å synge Rudolf Nilsens koselige «Gartnerløkka», for det var jo sånn det startet – med dyrket mark. Om Hagas grunneiere hadde turnipsåkere, ei heller om Ole Peter Rostad i sin spede barndom lå å lukte i åkeren, vites ikke. Men Ole Peter fortalte oss om litt av historien og tilblivelsen av Haga Golfklubb – et langt og møysommelig prosjekt med masse «ups and downs». 6 naboer (Nedre Haga, Øverland, Nordli Gård og Nordhaug) gikk sammen om prosjektet. 1500 mål ble til 1100. Det ble utarbeidet konsekvensanalyser. Danske Henrik Jakobsen ble hyret inn som banearkitekt, en enorm maskinpark ble rullet inn og selvfølgelig regnet det – mye.  Men golfbane ble det – noe vi alle er så heldige å kunne boltre oss på i dag.

 

For øvrig kan det jo være litt artig å vite at disse jordene har vært omtalt som bosted allerede på 1300-tallet, at det har tilhørt nonnekloster, Øverland har vært både kirkegods og krongods. Her ble også første kjente damelangrenn avholdt i 1894. I februar den vinteren gikk 10 kvinner 5 km på Haga, etterpå stiftet de skiklubben Fremad. Kanskje ikke så rart at alle Haga Ladies trives så godt på Haga?! 🙂

Etter Ole Peters tale om Hagas spede barndom, overrakte Kirsten velfortjent champagne til to av Hagas mest trofaste medarbeidere gjennom alle disse 15 årene, nemlig Ynge Olsen som verksmester og som holder hjulene i gang på hele maskinparken – og ikke minst vår alles head-pro, Tom Hestø. Uten ham hadde vi verken hatt sving, noe å svinge med eller noe å ta oss ut i – et stort tusen takk til dere begge to!

 

Deretter ble premiebordet for turneringen åpnet. Både Eirik Hagen og Per Arne Helland klarte 3 birdier hver i løpet av runden, men det holdt ikke til lagseier for noen av dem. Likeledes hadde Per Arne dagens beste bruttoslag-runde (77 slag) blant gutta, mens Kristin J. Klæboe med to birdies og sine 79 bruttoslag var best av jentene. Heller ikke det holdt til lagseier. Lagkonkurransen ble så jevn som bare det, kun 3 poeng skilte de 6 beste lagene. Og dagens glade vinnere ble Erik Hynne, Petter Adde, Anne-Lise Sognnes og Grethe Giving med 91 poeng. En gjeng som spilte strålende og utfylte hverandre særdeles godt. Et stort grattis til dere.  På sølvplass med 90 poeng kom kvartetten Fredrik Lindberg, Sigmund Ove Røsandnes, Hedda Sponland og Inger-Johanne Strand, mens bronse gikk til Rolf Reksten, Kjell Kristoffersen, Petter Borgen og Ingunn Hirth Johnsen med 89 poeng. Hele 3 lag hadde 88 poeng, på 4. plass kom Harald Faanes, Kristin Teigen, Nils-Henrik Jaeger og Elise Boye Hestø. 5. plassen gikk til Bente Bølling, Erik Ulleberg, Karin Francke og Einar Clausen, mens Jan Martin Lyng, Henrik Amundsen Vaage, Kari Jaeger og Kjersti Simonsen ble nr. 6. I tillegg ble beste herre- og damespiller individuelt premiert – her vant Anniken Strøm med suverene 42 poeng – i tillegg var både Gunilla Traberg (41 poeng) og Inger-Johanne Strand (39 poeng) bedre enn vinneren i herreklassen – nemlig Per Arne Helland på 37 poeng. Imponerende resultater!

 

Som seg hør og bør var det også longest og closest, men denne gang ble det også lagt inn varianten nærmest pinnen på 2. slaget – dette skulle skje på rød 3 hvor Eirik H ble den nærmeste med kun 66 cm fra pinnen – godt levert! Lengste drive i dameklassen var Kristin Teigens utrolige drive på rød 9, den var laaaang! Bjørn Wiel hadde lengste drive blant herrene. Nærmest pinnen på gul 6 var Jan Martin Lyng. Hyggelige premier til alle tre.

 

Ikke nok med disse premiene, her skulle to «lucky-loosers»-premier trekkes ut blant deltakerene. Toms gode reise-samarbeidspartner, Grappa Group, blir også 15 år i år. Det gjorde at daglig leder Lennart Valner, ville spandere to fantastiske reisepremier på Hagas medlemmer. Og de to heldige vinnere ble Anniken Strøm med en reise til Portugal, mens Annegrete Ringdal vant 1 ukes opphold på Kypros – begge selvfølgelig med diverse golfrunder inkludert. Snakk om å være heldige «lucky loosers»! Stor takk til Lennart.

 

Så ble grillbuffeten åpnet – Vitamat sørget for at vi på alle mulig måter hadde det bra i kveldssolen. Og sjokoladefontenen deres er og blir en «høydare».

 

Tusen tak til alle og enhver som var med på å gjøre dette til en hyggelig jubileumsfeiring . Og når sant skal sies: På en vakker sommerdag som dette var det lett å identifisere seg med Hagas livsbejaende logo og varemerke – inspirert av Paul McGinleys gledesutbrudd etter å senket putten som ga Europa seieren over USA i Ryder Cup i 2002. Måtte det bli mange slike gledesfyllte utbrudd på Haga i årene som kommer.

 

//Annegrete

15 års Jubileum

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar


X