Frost

Høsten er her, og selv om vi enda ikke har hatt frostmorgener, så er vi inne i den tiden da den kan komme.
I fjor hadde vi første frostmorgen i begynnelsen av oktober. Her er noen huskeregler ved frost:

 

Banen (alle sløyfene) og Treningsgreenene holdes stengt så lenge det er frost i morgentimene!

 

De som har bestilt en starttid som berøres av frosten, mister dessverre starttiden. Ta det med i betraktning når du bestiller på morgenen!

Samtidig oppfordrer vi alle til å være smidige og å samarbeide slik at de som mister sin starttid kan få bli med på en senere tid dersom det lar seg gjøre.
Ved morgenfrost vil banemannskapet fortløpende vurdere når banen kan åpne og vi legger ut informasjon på forsiden under “Banestatus”.

 

Hvorfor holdes banen stengt når det er frost? Når et menneske eller en hund tråkker på frossent kortklippet gress knekker gress-stilken nederst ved jordoverflaten og cellestrukturen ødelegges. Når dette skjer dør gresset.

 

Hvordan kan noen skritt ødelegge så mye?
Det kan være vanskelig å forstå at vanlig gange over et kortklippet gressområde kan få fatale følger, sett fra gressets side… Beviset ser en først etter et par dager, når gresset begynner å dø, og sorte fotspor dukker opp. Dette er grunnen til at de fleste golfklubber holder banen stengt på frostfulle morgener, til frosten har smeltet. Husk at en firerball kan lage hundrevis av fotavtrykk på en green, og skadene kan bli store. Hunder kan lage samme skade som mennesker!

Ved tråkk på frossent gressblad knekker gress-stilken, gresset dør og etterlater seg sorte fotspor.

Takk for forståelsen!
Skaden er ikke bare midlertidig. Puttingkvaliten vil være redusert inntil reparasjoner (gresserstatning) på området er gjennomført. Disse reparasjonene er dyre. I en del tilfeller må greenen stenges i flere dager, kanskje uker, til nytt gress er etablert. Ved en kort stenging en frostfull morgen, kan kvaliteten beholdes på greenene, forhindre store ødeleggelser, og muligens sparer deg for et eller to ekstraslag, neste gang du spiller!

 

Vi ønsker alle våre medlemmer og gjester en fortsatt flott golfhøst!

FROST

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar


X