Frost og Frostskader

De første tendenser til frost har vi allerede fått kjenne litt på, og onsdag 14. oktober bet frosten seg fast til kl 10:30.
Vi forventer sterkere innslag av frost på morgenene i dagene som kommer. 

 

frostskade fortspor

Hvordan kan fotavtrykk ødelegge?
Når frostnettene setter inn på høsten er golfbanen svært utsatt. Det kan være vanskelig å forstå at vanlig gange over et kortklipt gressområde kan få fatale følger, sett fra gressets side… Beviset ser en først etter et par dager, når gresset begynner å dø, og brune fotspor dukker opp.

 

Årsaken er at en ved å tråkke på et frossent gressblad, knekker gress-stilken nederst ved jordoverflaten og cellestrukturen ødelegges. Da dør gresset (se bildet)!

 

Dette er grunnen til at de fleste golfklubber holder banen stengt på frostfulle morgener – til frosten er forsvunnet. Husk at en firerball kan lage hundrevis av fottrykk på en green, og skadene kan bli enorme! NB! Hunder kan lage samme skade som mennesker!

 

Takk for forståelsen!
Skaden er ikke bare midlertidig. Puttingkvaliten vil være redusert inntil reparasjoner (gresserstatning) på området er gjennomført. Disse reparasjonene er dyre. I en del tilfeller må greenen stenges i flere dager, kanskje uker, til nytt gress er etablert. Ved en kort stenging en frostfull morgen, kan kvaliteten beholdes på greenene, forhindre store ødeleggelser, og muligens sparer deg for et eller to ekstraslag, neste gang du spiller!

 

Les også om Regler for starttider ved frostX