Finale Haga Netto’n

“The Tour Championship” – Haga Netto’n 2018

 

Order of Merit Resultater

 

Lørdag 29. september og det var duket for finale og årets definitive crescendo i Haga Netto’n. Tour Championship er både en individuell turnering og selve finalen i den sesonglange “tour’en” som Netto’n utgjør. Det deles også ut doble poeng i “Order of Merit” som betyr at det kan skje mye på tabellen i siste turnering. Været bar preg av høst, med ca 12 grader, litt sting i vinden og en god bris fra syd-vest. Nylagte tee-klosser og pokalene stående på pidestall på 1. tee var med på å dra spenningen opp et par hakk.

 

Vi starter med selve turneringen der vi denne lørdagen fikk se mange svært gode runder. I tillegg var det også meget tett mellom spillerne og det skilte bare marginale to slag fra 3. til 13. plass. Det var altså tett som haggel på resultatlisten denne gangen. Men, mannen i front var i en klasse for seg. Svein Gromo fant fram sesongens beste spill da det gjaldt som mest og tryllet frem en meget bra 78-runde brutto som resulterte i hele 67 netto. Dette blir Svein’s andre seier i Haga Netto’n denne sesongen, men klart litt mer spennende når det skjer i sesongfinalen. Gratulerer med ny pokal til peishyllen!

 

Neste mann på listen er en fyr som viste tour-nivå på gul sløyfe, nemlig Nils Grønningsæter. Bogey-fritt med 3 birdies på G2, G5 og G8 betyr at gul sløyfe ble rundet på 3 under par. Det rett og slett bare strålende og er for øvrig ny rekord i Netto’n. 5 over på backnine får ta skylden for at det ikke ble øverst på pallen denne gangen, med 69 netto. Gul sløyfe var nok uansett en motivasjons-boost. Bra gjort!

 

Sistemann på pallen denne gangen ble Fredrik Myhre som spilte en meget stabil runde med hele 13 par av den typen vi er blitt vant til å se fra Fredrik. Det skulle vise seg å være veldig viktige poeng i sammendraget. 77 brutto og 73 netto ble altså til en fortjent 3. plass.

 

I sammendraget (Order of Merit) har det vært kniving mellom en rekke spillere gjennom sesongen, men det er ikke til å stikke under stol at Eirik Hagen var den spilleren som har tilbragt mest tid øverst på “pengelisten” denne sesongen. Spørsmålet var altså om han ville holde unna for gutta som kom bakfra. Det var 8 spillere som hadde teoretisk mulighet til å vinne, hvorav 3 av dem hadde saken i egne hender – altså ikke avhengig av resultatet til de andre spillerne.

 

Det skulle vise seg å bli en særdeles spennende finish som krevde finregning før avgjørelsen falt og premieutdelingen kunne begynne. Etter at de to gutta på toppen hadde delt 25 turneringsrunder mellom seg gjennom hele sesongen endte det med at ett eneste slag skilte de to. Det er sensasjonelt små marginer på noe som har pågått over så lang tid. Det ble allikevel til slutt Eirik Hagen som klarte å holde unna for angriperne og sikret seieren i sammendraget med 165 poeng, to poeng foran Henrik Stenholt som endte på 163 poeng. Eirik vinner med det vandrepokalen som står i klubbhuset og blir dermed den andre i historien som får navnte sitt på den og etterfølger med det Knut Edward Lykke som hadde navnet sitt på den etter sesongen 2017. Eirik fikk mye positiv omtale av sine konkurrenter og ble i høyeste grad fremhevet som en verdig vinner med meget god og stabil deltagelse gjennom hele sesongen. Trøsten til Henrik, som kom så nære, får være at med 3. plass i 2017 og 2. plass i 2018 lover det meget godt for 2019, om utviklingen fortsetter lineært. Sistemann på pallen i Order of Merit ble Fredrik Myhre som med sitt meget gode resultat i Tour Championship klatret helt opp på pallen med 151 poeng, hele 4 plasser opp fra forrige uke. Fredrik kom sent i gang med sesongen, så han blir trolig også en sterk utfordrer i 2019. Gratulerer til alle tre!

 

Dagen ble avsluttet med premieutdeling for begge konkurranser fra et premiebord som bugnet av pokaler, krystall, medaljer og godbiter fra Proshopen –  mens Ryder Cup rullet over skjermene og flere valgte middag fra restauranten. Tom Hestø hadde vært meget generøs og vi må innrømme at premiebordet hadde fått subsidier fra Proshopen denne gangen også. Vi takker hjertligst for det.

 

Vi skal oppsummere sesongen senere, men i korte trekk har 64 spillere meldt seg på en eller flere runder i Haga Netto’n i sesongen 2018. Dette er en økning på 236% fra 2017. Til sammen har vi startet 357 runder som er 170% flere enn ifjor. Vi har spilt om 27.880 kroner og vi har dyttet mer enn 30.000 kroner inn i premier. Av disse går nesten alt tilbake til shopen i form av gavekort, som med det også får et godt bidrag fra Netto’n. Av de 17 rundene som har vært avholdt har vi også hele 13 forskjellige runde-vinnere med helt forskjellig handicap, som viser at formatet egentlig ikke favoriserer noen gruppe.

 

Med det takker vi vinnerne, spillere, shopen og klubben for sesongen 2018. Vi håper vi klarer å vokse neste år og at vi kan favne om ende flere av klubbens herrer. Vel møtt i 2019!

 

Hilsen

Kalle

 

På vegne av arr.kom

Nils, Stephan, Knut & Kalle

Tour Championship – Haga Netto’n

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar


X