Banestatus 27.april

Tekst: Erik Solberg

 

I skrivende stund så har vi kun 3 dager igjen av april måned. Det meste av snøen er borte nå og vi går mest å venter på varmere vær slik at gressveksten setter fart. Vi er avhengig av sollys, vann og 8-10 grader i bakken for at spiringen begynner for fullt.

 

Etter at banen stengte i oktober i fjor har vi gjort noen ytterligere forbedringer på banen. Bekken foran greenen på Blå 3 er lagt i rør og en ny bunker er anlagt i forkant av greenen (se bildet). På Blå 4 har vi tatt bort den lille bekken i bakkant av greenen opp mot bakken der den gamle greenen lå. Greenområdet til høyre for Blå 5 og til venstre for greenen på Rød 1 er fylt opp med masse. Og til sist, den store bunkeren foran greenen på Rød 9 er lagt igjen mens de to greenbunkerene på høyre og venstre side er justert i henhold til banearkitektensv ønsker.

 

Så til det store spørsmålet. Når åpner banen? Vi skulle selvsagt ønske at den var klar nå men vi må nok smøre oss med litt tålmodighet. Vi har fått mye snø i vinter på grunn av temperaturer litt under frysepunktet. Målestasjonen på Brunkollen har ikke målt like mye snø siden 1995, 8 år før Haga åpnet. Sørlandet har ikke hatt så mye snø siden 1958.

 

Indikasjoner fra andre baner tyder på en del vinterskader, både i nærområdet og hele Østlandsområdet. Vi er foreløpig optimistiske når det gjelder Haga; de nærmeste dagene og par ukene vil vise hvordan vår bane har greid seg gjennom vinteren. Gavin og hans folk har uansett gjort alt hva de har kunnet gjennom vinteren og våren med å brøyte, hakke is, pleie greener, gjødsle, lufte og dresse. Så om værgudene er med oss er foreløpig et forsiktig estimat for baneåpning midten på mai.

Banestatus 27.april

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar


X