Banestatus Haga Golfklub

Banestatus 3. mai

Nå nærmer det seg baneåpning etter en lang og tøff vinter, men tålmodighet blir et viktig stikkord i ukene fremover. Vi har ikke hatt så mye snø og is på svært mange år, og våren kan sies å være tre-fire uker forsinket. 

 

De fleste banene i Østlandsområdet har betydelige vinterskader som skyldes isbrann. De største klubbene i Osloområdet møttes tidligere denne uken for å både diskutere omfanget av skadene, men også for å kommunisere konsekvensene av skadene til alle spillere og klubbledere. Hovedbudskapet er at spillerne må være tålmodige i år mht. baneåpning. Flere av klubbene ser for seg at åpningen ikke kan finne sted før tidlig i juni.  Norsk golf har skrevet to artikler om dette. Se link nederst på siden.

 

Så, hvordan står det til med Haga, og hvordan har vi forberedt oss gjennom vinteren?

Vinterforberedelsene startet i fjor høst, lenge før sesongen var over. Vi luftet alle greener, teesteder og fairways med hullpiper før vi dresset med flere hundre tonn sand. Deretter vintergjødslet vi hele banen med tilpasset sammensetning av næringsstoffer.

 

Gjennom hele vinteren har vi ryddet greener og teesteder for snø. I mars brøytet vi også fairways for at isen skulle smelte raskere, og for å komme til vanningsanlegget. Vi ønsket å komme i gang med gjødsling, og da var det viktig at vanningsanlegget kunne settes i gang. Fra midten av april har vi vertikalskåret alle greener og oversådd med krypkvein som er gresstypen for våre greener. Videre har alle greener blitt gjødslet og dresset med ca. 1. tonn sand per green. På greenene har vi også tilsatt et grønt stoff som absorberer varmen fra solen slik at temperaturen i bakken stiger. Vi har nå luftet alle fairways og Fjogstad treningsområde for å tørke ut overflaten mens resten av snøen smelter.

 

Alle teesteder har blitt gjødslet. I løpet av neste uke vil vi overså alle disse før vi dresser med sand.
Vi planlegger å rulle og tromle alle fairways neste uke før vi dresser med 4-500 tonn sand. Vi avventer oversåing av fairways med en tilpasset frømix til juni fordi det tar relativt lang tid å få tilstrekkelig varme i den leirebaserte jorden som vi har.

 

Vi vil avvente vær og temperaturutvikling over de neste to ukene før vi kan si noe eksakt om baneåpning og eventuelle vinterskader. Dersom vi får god varme forventer vi også gode vekstforhold og da forhåpentligvis, i beste fall, vil vi kunne bli klare for baneåpning i midten / slutten av mai.

 

Resterende arbeid

  • På Blå 3 vil vi legge ned ferdiggress foran greenen mot slutten av neste uke.
  • På Blå 5 og Rød 1 vil vi så greenområdene som har blitt opphøyet og planert.
  • På Rød 9 vil vi legge ut ferdiggress og bunkersand rundt greenen.

 

Les også:

Norsk Golf: – Store vinterskader på norske golfbaner
NGF: – Det er viktig at medlemmene stiller opp for klubbene sine og viser forståelse i denne situasjonen

Dugnad

Vi minner om DUGNAD på banen for alle medlemmer lørdag 5.mai kl 10-14. Les mer

Banestatus 3.mai

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar


X