Banestatus 24. mai

Banestatus og fremdrift

Tekst: Claes Gunnarson

 

Rød 9 greenTilWeb

Banen har hatt en treg start i år. Det er trist ettersom vi er mange som har lengtet etter golfsesongen. Jeg har forståelse for at de fleste forventer at en stor klubb som Haga skal ha fine forhold. Vi skal sikte høyt, og vi skal ha store forventninger til banen.

 

Samtidig må våre medlemmer ha forståelse for at det er utfordrende å drive en golfbane i Norge, i hvert fall når vinteren og våren ikke er optimale. Haga har en fin beliggenhet, men er i en relativt tøff klimasone. I år var det en veldig varierende vinter og vår med mye temperaturskiftinger. Vi registrerer at det er flere nærliggende baner som har slitt med det samme.

 

For å kunne så på nytt trenger man gode forhold for dette arbeidet. De forholdene har ikke innfunnet seg ennå. Det har kort og godt ikke vært varmt nok. Kalde tørre vinder har holdt jordtemperaturen lav og sist vi målte den 20. mai var det under 12 grader celsius. Gressplanten vil begynne å vokse når jorden er 10+ grader, men det gror raskere når det er mellom 15-25 grader.

 

Men, i følge meteorologene, kommer varmen nå, og da forventer vi at banen kommer seg kraftig. På fairway sår vi nå inn en annen gresstype som vi håper skal stå imot de tøffe vintrene bedre. Vi kjører et intensivt fairway program som suksessivt skal høyne kvaliteten. Dette arbeidet har stor fokus i administrasjonen og styret.

 

Greenene har kommet gjennom vinteren relativt bra, med is-skader kun på blå  3 og 4. Disse tee’ene har dessverre fått store is-skader.  Denne uken skal vi så teer og fairwayer igjen, samt toppdresse med sand. Greenene på blå 3 og 4 har blitt vertikalskåret, resådd og toppdresset igjen. Øvrige områder som er nysådde spirer langsomt, men vil ta fart de kommende ukene. Alle overflater har blitt gjødslet, og gressplantene har nå begynt å ta til seg næringen, som den vil bruke når varmen kommer. På hele GUR partiet foran greenen på Blå 3 skal det legges ferdiggress så snart det kan leveres.

 

Greenene på medlemssløyfen ser meget bra ut. Så fort vi får levert ferdiggress skal vi fikse partier som ikke har gress idag, bl.a. rundt bunkerne.

 

Vi kommer til å øke fokuset på finishen på banen.
Vi skal oppdatere banestatus/tiltak alle hverdager fremover på web, samt vise på våre hjemmesider et ukeskjema som i detalj viser hva som gjøres.
Avslutningsvis håper jeg at dere har litt tålmodighet. Jeg sikker på at dere vil oppleve en mye bedre bane de kommende ukene.

 

Torsdag 26. mai kl. 17:30 kan du møte opp i restauranten i 2. etasje i klubbhuset og få mer inngående informasjon om banestatus av Claes Gunnarson og Håkan Nilsson og få svar på eventuelle spørsmål du måtte ha.

 

 

Claes Gunnarson
Daglig lederX