Bane og Spill, status 8.juni

Banestatus

 

Arbeidet med banen går relativt sett som planlagt på tross av det dårlige været. Vi fortsetter å gjødsle, vertikalskjære og dresse med sand. Vi planlegger også en tyngre dressing og såing av nye frø i forkant av fellesferien. Den tyngste dressingen med ny sand vil bli gjennomført rundt sesongslutt. Alt dette vil over tid gi oss jevnere fairways.

 

Gul 2 Green

Som mange har registrert har vi hatt et problem med greenen på Gul 2 (hull 11). I hovedsak er problemstillingen for G2 som følger: I fjor vår ble greenen tilsatt et kjemisk middel som heter Metylcyklopropen (MCP) som er et cyklopropenderivat som brukes som en syntetisk plantevekstregulator. Middelet brukes normalt til å bremse modningen av frukt og for å opprettholde friskheten av plantevekster. For vårt vedkommende ble MCP brukt for å holde bedre på fuktigheten rundt planterøttene på greenen. Både denne og de fleste av våre greener er bygget med et noe for høyt lag av sand som forårsaker at vannet har en tendens til å renne for raskt igjennom med det resultat at greenene lett tørker ut. Men dessverre dannet det seg en “membran” som forårsaket at vannet ikke trengte igjennom denne og forårsaket isbrann gjennom vinteren.

 

Vår greenkeeper Gavin Jagger jobber med å rette opp denne skaden gjennom kontinuerlig lufting og perforering av membranen, gjødsling, vertikalskjæring, såing av nye frø og dressing med sand. Greenen vil også jevnlig bli rullet. Vi har fortsatt tro på at dette arbeidet vil føre fram, og at greenen vil bli spillbar på denne siden av sommerferien. Vi jobber kontinuerlig for dette! Alternativet er å kjøpe ferdiggress fra Sverige, men med bestillingstid, legging og normal vekstperiode vil dette ta lang tid, og vi vil forsøke alt vi kan for å unngå det. Ferdiggress ville koste ca. 80.000 kr og det er heller ingen garanti for at resultatet blir 100% vellykket.

 

Baneprosjekt – Ferdigstillelse Rød sløyfe (Medlemssløyfe)

Ferdigstillelsen av rød sløyfe pågår og leggingen av ferdiggress på R1, R2, R7, R8 og R) er i skrivende stund så å si ferdig.  I neste uke vil vi legge sand i de siste 5-6 bunkerne og ferdiggress på R3, R4, R5 og R6 (Ila-området).

Vår ambisjon er derfor å kunne åpne de 5 første hullene i midten av juni, og alle hullene på rødsløyfe i løpet av siste halvdel av juni.

 


Spillet på banen

Vi er nå godt i gang med spillet, og vi håper mange har fått noen fine runder allerede. Her er noen praktiske opplysninger som kan være greit å ta med seg ut på runden.

 

Teested 56 på Blå 1 og Gul 61

Vi legger i disse dager ferdigress på disse teestedene. Midlertidig er derfor Tee 56 flyttet frem til Tee 50. Dette har ingenting å si for banens slope, og den er fremdeles handicaptellende.

 

Gul 2 – Bjelle

Gul 2, Hull 11, er et kort Par 4 hull, hvor mange kan bli fristet til å «drive greenen». Det er det absolutt anledning til, men det er ikke tillatt å slå ut før man er sikker på at ballen foran har gått av green.
Vi har derfor satt opp en bjelle ved utslagsstedet på Gul 3. ALLE bes derfor om å huske på å ringe i bjella når alle er trygt av greenen.

 

Nedslagsmerker

Dette kan ikke gjentas for ofte, og vi MÅ alle sammen ta et felles ansvar for både egne og andres nedslagsmerker. Klikk her for å se video om hvordan du skal reparere et nedslagsmerke.  

 

Ballrenne

I helger og helligdager med fint vær og fulle starttider er det mange som benytter seg av ballrenne for å gå ut før kl 08:00. MEN – her må det noen kjøreregler til for at det ikke skal bli fullt kaos på start og full stopp i spill.

·         Det skal være 10 minutter mellom hver gruppe som slår ut.

·         Siste ball som kan slå ut på ballrenne er kl 07:45. Etter dette er ballrenne stengt, og det er KUN spillere med bestilt starttid som kan slå ut.

·         Fra kl 08:00 er det spillere med starttid som har full fortrinnsrett

Vi vil forsøke å få en starterordning på aktuelle helgedager, og da er det han/hun som styrer hvem som skal gå ut på ballrenne. Vi oppfordrer alle til å opptre med både hensyn og respekt mot starter og andre medlemmer.

 

Sand i divot på Utslagssteder

På noen utslagssteder er det satt ut små grønne beholdere med sand. Er du av dem som slår opp torv, så skal du strø litt sand fra denne beholderen i divot’en du har slått opp.

 

Følg veien opp til venstre bak green på Gul 7
På Gul 7 ledes trafikken til venstre for green, og opp bakken til venstre bak green. Vi ber alle om å ta med seg bag, tralle og evt. golfbil frem til inngangen av green, og sette fra seg utstyr til venstre for greenen. Når hullet er ferdigspilt skal veien opp til venstre benyttes for å komme seg til neste tee.

 

Haga Young Course – Tee 30

På Hovedbanen, Blå+Gul sløyfe er det nå definert en bane for barn og nybegynnere. Denne kaller vi Haga Young Course med Tee 30. Banen er på totalt 3000m, som er en fin lengde for ferske eller unge golfspillere. Banen vil bli synlig i den digitale baneguiden GLFR i løpet av kort tid.

Slope – Tee 30
Banen kan kun benyttes til handicapregulering for spillere i handicapkategori 6 (36-54).
Spillehandicapet vil alltid være handicap minus 10.
Eksempel: Spiller med handicap 42, vil få 42-10= 32 i spillehandicap eller «mottatte slag» som man også kaller det.

Status Bane & Spill 8.juni

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar


X