Årets vinner av Haga Netto’n

Årets vinner av Haga Netto’n er Nils Grønningsæter!

 

 

Nesten 30 påmeldte til årets finale på Haga Netto’n, nemlig “Tour Championship” lørdag 28. september. Værmeldingen var ikke helt knæsj for å si det pent. Men, det startet så bra. Oppholdsvær og vindstille var en perfekt start på det hele, men det skulle raskt bli verre. Regnet bøttet ned og det tok ikke lang tid før det meste var vått. Ikke lenge etter det igjen var det overvann på fairways, og kort tid etter det igjen var det overvann på greenene – som medførte at vi hadde ikke noe valg. Her måtte vi blåse i hornet. På dette tidspunktet var lederballen kommet til dagens hull 10. Alle samlet seg på klubbhuset og noen av deltagerne hadde faktisk gjennomvåte underbukser. Da er det seigt å sette seg ned for en kopp kaffe og “glede seg til fortsettelsen”. Høyst usikkert hvordan dette skulle ende, men beslutningen ble til slutt at vi kjørte i gang igjen på tross av at det fortsatt regnet, etter at vær-radaren gav oss noe håp om bedring. Da var forresten greenene på G2 og G4 ikke lenger svømmebasseng som bekreftet at det regnet noe mindre. Resten av runden gikk helt greit og paraplyene kunne i store perioder legges bort.

 

Dagens mann for turneringen ble Stig Hallvard Jenssen, som herjet under de rådene forhold. 70 Netto var spinnvilt for anledningen. Hakket bak kom Peter Molthe som også leverte en herlig runde på sitt SH med 72 slag Netto.  Sistemann på pallen gikk gul sløyfe på PAR. Svært imponerende av Tom Hestø (som for øvrig var en av gutta med gjennomvåte underbukser) Han endte på 73 Netto og 40 poeng til sammendraget.

 

Vel tilbake i klubbhuset var det klart for premieutdeling. Premiebordet var av det velfylte slaget. Køller, krystall, baller, pokaler, skoposer, toalettmapper og flere andre giveaways. I tillegg var det gavekort for nærmere 20 tusen, da Order of Merit endelig også skulle deles ut. Først gikk vi gjennom topp 5 på dagens runde og topp 3 fikk selvsagt krystall for den prestasjonen. Så hadde vi litt tilleggs-premier: Felix Furuholmen Møller Warmedal fikk prisen for “årets entusiast” etter å ha spilt vanvittige 22 av 23 runder denne sesongen. Så fikk Dag Øynes en Titleist toalettmappe som “årets fighter”. Med et kranglete ben som knapt har vært mulig å stå på har han allikevel spilt 14 runder i oppoverbakke. Selvsagt rungende applaus fra salen. Neste premie gikk til vinner av “eagle-klubben” for årets eagle. Vinneren av premien ble Fredrik Myhre som hadde sin eagle på B5. Han stakk av med en Titleist Vokey wedge i 58 grader. Grattis! Vi avsluttet med en rekke trekkepremier. Her gikk det ut sokker og drikkeflasker, sko-poser osv. De to feteste premiene var ett dusin med Srixon Z-Star XV som gikk til Olav Mofjell, mens kongen av loddtrekninger Fredrik Myhre dro dagens andre Titleist Vokey wedge. Dette føyer seg i rekken av gullhår for Fredrik på loddtrekninger i Haga Netto’n.

 

I sammendraget var det svært tett. Før Tour Championship kunne hele 18 spillere vinne sammendraget. Etter 9 spilte hull av finalen var det til og med likt mellom 3 spillere (!). Det ble allikvel Nils Grønningsæter som stakk av med det hele, tett etterfulgt av Andreas Sletta på 2. plass og Tom Ole Andersen på 3. plass. Vi gratulerer alle tre med et glimrende resultat for 2019. Til slutt var det utdeling av premie til topp 15 på listen for Order of Merit som alle fikk pengepremie til bruk i shopen, som ble kronet med at Nils fikk hendene sine på den store vandrepokalen til Haga Netto’n som står permanent i klubbhuset.

 

Ser vi på hele startfeltet i sesongen 2019 har vi arrangert 23 turneringer i år. Det ble totalt 641 runder som er opp 284 runder fra 2018-sesongen (økning på 80%). Antall spillere har økt med 43 stk til 107 i år (økning på 67%). Økningen i bidraget til shopen på 65.000 NOK i år er også proposjonal med ovennevnte statistikk. Årets rundevinnere er svært godt fordelt på spillerne som har deltatt. Av de 23 turneringene som er spilt har vi hele 18 forskjellige vinnere. De har hatt mellom 0 og 20 i handicap og egentlig alt i mellom det. I feltet totalt sett fyller yngstemann 20 år i år og eldstemann er «godt inn i 70-årene». Ingen spillere har flere enn 3 seire og det er bare 4 spillere som har vunnet fler enn en runde. Det betyr at formatet treffer som vi ønsket oss fra starten og at alle spillere kan konkurrere i samme klasse, uansett ferdighetsnivå, så lenge man kan fullføre en runde på slag.

 

Haga Netto’n tar nå pause frem til 2020. Vi ønsker gamle og nye deltagere velkommen når vi starter opp igjen.

 

 

Karl Fredrik Giertsen

Haga Netto’n

 

Klart for den store finalen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gul 8

 

Gul 7

 

TourChampionship: 1. plass: Stig Hallvard Jenssen/2. plass: Peter Molthe/3. plass: Tom Hestø

 

Order of Merit: 1. plass: Nils Grønningsæter/2. plass: Andreas Sletta/3. plass: Tom Ole Andersen

 

Årets Entusiast! Proshopens egen, Felix F. M. Warmedal.

 X