Årets Haga Medal

F.v.: Petter Enger, Tom Ole Anderssen og Kjetil Torsvik

Årets Haga Medal er kåret etter solid spill gjennom hele sesongen toppet med en knallrunde i finalen. I årets Medal har hele 117 spiller deltatt (17 flere enn i 2016), og de 30 beste på OoM var invitert til finalen. I finalen stilte 16 spillere, det var svært jevnt med kun 3 poeng som skilte de 10 beste spillerne, så alt kunne skje i finalen – og det gjorde det…

 

Tom Ole Andersen har spilt totalt 10 onsdager med 39-35-34-36-39 som sine fem beste runder på Order of Merit (OoM). Dette ga ham et snitt på 36,6 p som han fikk med seg inn i finalen. Av finalistene som deltok i finalen var det Mons Bjerch (39,2 i snittscore), Børre Salamonsen (38,8) og Petter Enger (38,6) som var topp 3 på OoM.
Tom Ole lå på en 9.plass blant finalistene på OoM, og med knallspill og 39 p i finalen avanserte han helt opp til førsteplass med relativt god margin til nummer to som ble Kjetil Torsvik, og Petter Enger på en tredjeplass. Tom Ole ledet OoM i 2016, men da endte han på tredjeplass, men i år fant han frem go’spillet i finalen og gikk helt til topps.

 

Vi gratulerer også spesielt to damer som kvalifiserte seg og spilte finalen. Gunilla Traberg og Anniken Strøm endte på hhv 8. og 14. plass etter finalen. Det er en svært positiv økning av damer som har spilt Medal i år, og vi gleder oss til å se enda flere neste år, både i de ukentlige medal turneringene og i finalen!

 

 

R E S U L T A T E R  etter Haga Medal Finale 2017

 

Dette er Haga Medal
Turneringen er lagt opp slik at alle de ukentlige turneringene premieres separat av Haga Golfs Proshop. I finalen premierer klubben topp 3, samt at vinneren får sin egen parkeringsplass i hele 2018. De ukentlige turneringene spilles i 3 klasser hvor klassen med lavest hcp grense spiller netto slag, og de to andre klassene spiller stabelford. Når resultatene overføres til OoM gjøres alles score om til stableford, og det er de 5 beste resultatene gjennom sesongen som teller. Slik sett er det viktigste gjennom sesongen å spille best mulig i forhold til sitt eget handicap, og det er egen prestasjon som blir den avgjørende faktoren.X