Haga Golf flagg

Åpningsturnering & Pink Cup

Tekst: Susan Brown

 

Søndag 7. mai 2017 ble Åpningsturnering & Pink Cup arrangert. Turneringen er 100% veldedig og alle inntekter går uavkortet til Kreftforeningens Brystkreftaksjon. Turneringen er lagt opp slik at alle MÅ betale kr. 250,- i startavgift, samt kjøpe minst et kuponghefte til kr. 250,-. I tillegg kan man bruker flere penger ute på banen under spill, og etterpå ved gjettekonkurranser og kjøp av lodd.

 

Ut i fra påmeldingen til turneringen var det helt klart at medlemmene var svært sultne etter å spille. Ikke så rart siden banen for første gang på flere år, faktisk åpnet med åpningsturneringen. På et tidspunkt var det 158 påmeldte til en turnering med 112 spillere, men som vanlig regulerte antall påmeldingene seg i takt med værmeldingen. Vi økte antall spillere til 120 og endte gledelig nok med å få med alle påmeldte, også de på ventelisten. (En liten bønn i forbindelse med lag-turneringer som denne, er at vi legger ned mange timer for å få se jevne lag som mulig, både når det gjelder handicap-, alder- og kjønn. Det sier seg selv at det da blir veldig vanskelig å erstatt de som av diffuse årsaker, trekker seg etter at startlisten er satt opp. Spesielt gjelder dette lav-handicap’ere. Denne gangen opplevde vi at hele 4 av de med lavest handicap trakk seg kort tid etter at startlisten var offentliggjort og da er det IKKE enkelt å få til gode lagsammensetninger. Sykdom er selvsagt gyldig grunn, men å si at man dessverre er bortreist holder ikke.)

 

Etter heftig jobbing i forkant av Eva Sandem og Torill Lid, var det skaffet mange fine premier til turneringen. Blant annet ble en del av aksjonærene på Haga, som er firmaer, kontaktet. Mange av disse fører produkter, som det er hyggelig å bruke som premie på en veldedighetsturnering av denne typen. Så om du kjenner til noen, med eller uten relasjon til Haga som kunne tenke seg å støtte neste års Pink Cup med premier, er det bare å ta kontakt med oss.

 

Turneringen startet med shotgun kl. 10:00 og 09:50 fikk vi melding om at en dame hadde hatt et uhell på vei ned til start. For alle de som spurte i etterkant, kan vi melde om at hun kjedelig nok, brakk ankelen. Ikke helt den starten vi håpet på, noen av oss, men selvsagt veldig kjedelig for Siri, som nå humper rundt på krykker.

 

Totalt 30 lag var fordelt på hele banen med dobbeltstarter på de fleste hull. Som vanlig hadde vi brovakt ned mot Blå og Gul 1 hvor det også ble solgt kaffe og hjemmebakte boller og kanelsnurrer. Ikke mindre enn 160 bakverk klarte Eva Sandem å produsere, i tillegg til å jobbe på Haga ukene i forkant av turneringen. Dette var populært på en litt kald formiddag og så å si alle bollene ble borte. I tillegg til å kreve bompenger på kr. 50,- av hver spiller ble det også delt ut gratis sjokolade.

 

På Blå 4 og Gul 5 stilte henholdsvis pro’ene Espen Hestø og Eirik Gulbrandsen velvillig opp for saken. Deres oppgave var å selge utslag. Med medvind og ca 276 meter til green’en på Blå 4 klarte Espen å varte opp med mange greentreff. Ikke absolutt alle utslag var på greenen, men da kjøpte lagene likeså godt et utslag til. På Gul 5 serverte Eirik utslag som ga mange av lagene mulighet for Eagle-putter, noe som heller aldri blir feil. Tusen takk til dem begge for veldig positiv innstilling og innsats!

 

Vi hadde Closest to Pin på noen av Par 3 hullene. På Blå 2 vant Brynjulf Kjosås med 30 cm fra hullet. På Gul 4 var Pål Berg nærmest med 1,81 m.
Nærmest streken, på hull Blå 6 ble vunnet av Sidsel Sverderup som kun var 3 cm (!) fra streken. Longest drive på hull Gul 8 ble vunnet av Kristin J. Klæboe (damer) og Fredrik Lindberg (herrer).
På disse hullene var det også mulighet til å kjøpe så mange utslag man hadde lyst til – en god mulighet for flere til å få tellende utslag. Tilbakemeldingen var fra mange at man gjerne kunne hatt denne muligheten på alle hull. 😉

 

Hele runden ble unnagjort på helt akseptabel tid, til tross for en del ekstra tidsbruk på hvert utslag. Vel tilbake i klubbhuset ble det servert god lasagne og salat til de som hadde bestilt det. Og så snart loddsalget startet var det åpenbart at det fortsatt var kontanter igjen hos de spillende. Gjettekonkurransen med krukken med baller og pegger var også populær og vi kan avsløre at antallet var 256? Hovedpremien i loddsalget var en flyreise (tur/retur) med Tap Portugal og denne ble vunnet av Ragnhild Bøhn.

 

Det var veldig tett i toppen som vanlig:

  1. Tanya Sturk, Erik Hynne, Thomas Helge Namork og Liv Agnes Kerr med netto -14.
  2. Bobby Bastviken, Per Kåre Ustad, Gisle Fjeldsæter og Margaret Patricia Poulsen med netto -14 med likt hcp, men dårligere score på banens 9 vanskeligste hull.
  3. Siri Merete Andersen, Arne Hole, Petter Ole Sætrang og Unni Kathrine Gausel med netto -13.
  4. Kjell W. Yssenmoen , Tobias Mofjell, Anne Kathrine Fløttre Holta og Jack Chrystie Evrin med netto -13, men høyere hcp.
  5. Magnus Boland Haugen, Arne Kristian Dehli, Karine A. Sandborg og Inger Brandvold med netto -13, men høyere hcp.

 

Vi gratulerer vinnerne med fremragende innsats og takker alle som deltok for sporty innstilling og romslige lommebøker.

 

Vi benytter også anledningen til å rette en spesiell takk til Eva Sandem, medlem i turneringskomiteen for fantastisk arbeidsmoral og kreativitet. Frivillige som henne er en av de viktigste bærebjelkene i klubben vår.

 

Så det viktigste av alt. Hva kan vi overføre til Kreftforeningens Brystkreftaksjon; Pink Cup?

Kr. 68.431 som er en økning på hele 15.000 fra 2016.

Skal vi ha et felles mål om å nå kr 80.000 neste år?

Åpningsturnering & Pink Cup

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar


X