Åpningsturnering & Pink Cup

Åpningsturnering og Pink Cup søndag 3. juni

 

Hvilken fantastisk herlig åpningsturnering og Pink Cup-dag det ble på Haga! Aldri har det vært så mange oppslåtte paraplyer vandrende rundt på banen og det på en dag med strålende sol og skikkelig tropevarme, rundt ca. 30-31 grader. I aller høyeste grad et fargerikt syn! 108 deltakere fordelt på 27 lag stilte til start – alle godt innsmurte med skyhøy solfaktor og med masse drikke i bagen.

 

Turneringsleder, Susan Brown og primus motor Eva Sandem og medhjelpere hadde gjort en formidabel jobb med å finne på spennende og annerledes golfutfordringer, spesielt på blå sløyfe som bød på 9 provisoriske greener. Ja, bare det å få krysse broen over til eller fra den blå siden innebar broavgift.  Tradisjonen tro satt Evas gode venninne Nina og hennes mor «vakt» og tok inn broavgift og mot ekstra betaling vanket det hjemmebakte rosinboller og kanelboller og kaffe også!

 

På blå 1 måtte vi – etter å ha spilt oss inn på den provisoriske greenen hulle ut ved «ande-kast»! Små badeender lå klare til å hives opp i hull anlagt i liggende pyramideform. Lett å treffe? Ja, for noen – her ble det alt fra 1 eagle, 7 birdier til totalt 8 slag. Kanskje røk seieren nettopp her for noen av lagene? På blå 4 skulle det boules, med skikkelig franske jernkuler – ikke så lett det heller, men 3 birdier ble i alle fall oppnådd, mens svakeste var bogey. På blå 6 var det om å gjøre å komme nærmest streken – Susan må åpenbart ha kjørt opp «løypa» med krittemaskinen på forhånd, hun formelig «limte» ballen så tett inntil streken som mulig – kun 15 cm fra! Bra Susan! Blå 9 burde egentlig by på den letteste utfordringen, nemlig kaste ball i bøtte – og at på til kunne vi velge ballstørrelse. Kun 2 birdier ble oppnådd og svakeste score ga triple-bogey.

 

På kombinasjonen gul/rød sløyfe var alle greener i bruk – men også her kom et kjærkomment påfunn – vi kunne nemlig kjøpe superdrive av pro-trener Eirik. For kr 100 ville han slå fra tee 46 og vi kunne selv velge om vi ville bruke hans slag eller ikke. Og maken til driver han vartet opp med – den stakkars lille ballen gikk jo nesten i stykker, så mye kraft var det i slagene – greenen ble forresten nesten drivet – herlig, Eirik! Det kunne hvem som helst hatt bruk for oftere!

 

Nærmest flagget var det på gul 4 – her kom Harald Faanes nærmest med 2,17 m. På gul 6 var det Lise Haye med 2,08 m, og på rød 8 var Tor Hergot Andersen aller nærmest med 65 cm til flagget. Rød 2 ble brukt til lengste drive – her skal man være treffsikker for å få ballen til å bli liggende på fairway og å unngå de strategisk plasserte bunkerne. For damene var det Bente Falstad som fikk opp en superdrive, mens Bjørn Wiel gjorde tilsvarende for herrene. Og på både gul 9 og rød 1 måtte det betales bot om utslaget gikk i vannet. Alt i alt mange morsomme innslag som ga god anledning til både å Vippse eller betale kontant for å kjøpe seg ut av vanskeligheter eller være med på tilleggskonkurranser.

 

Men hvilket lag gikk så seirende ut av alle disse utfordrende påfunn? Stort jevnere kunne det faktisk ikke bli – mellom de 11 beste lagene skilte det bare 3 slag! Et bugnende premiebord sto klart – som alltid var det fremskaffet en mengde flotte premier. De seks beste lagene skulle så premieres. Dagens Pink Cup-vinnerlag med netto 58 slag, ble Maggie Bryn, Harald Faanes, Stein Smith og Joachim A. Halleland. Samme antall slag hadde også nr. 2, Torunn Mathiesen, Susan Brown, Stephan Rubensson og Egil Mjanger. Bare slaget bak og på bronseplass fulgte Britt Vinje, Siri Andersen, Rolf Reksten og Per Espen Ødegaard. Den «sure» 4. plassen gikk til Anne Haukeland, Kari Thorbjørnsen, Tor H Andersen og Thomas Pettersen med 60 slag. Like mange hadde også Inger Torp, Benjamin Schaff, Karl Erik Sandøy og Eirik Hagen på 5. plass og på 6. og siste premieplass kom Jorunn Finnsdottir, Annegrete Ringdal, Gisle Uppheim og Jørn Jespersen, også 60 slag.

 

For resultater, se HER

 

En mengde lucky looser premier ble også trukket ut etter iherdig loddsalg. Det var mange som gikk beriket hjem denne ettermiddagen med en av de mange flotte premiene.

Alt i alt ble det samlet inn kr 52 368,-, hvilket er mindre enn i fjor. Kanskje var det varmen, eller kanskje var det VIPPS’ingen som ble for komplisert?

Uansett – stor takk til alle som var med og bidro til en vellykket Pink Cup 2018. Stor takk til Vita Mat som serverte oss deilig biffgryte og stor takk til Torill Lid som også samlet mange fine premier. Og ikke minst en kjempestor takk til Eva som igjen hadde nedlagt utallige arbeidstimer med å arrangere en så innholdsrik og meningsfull golfdag for oss alle.

 

Pink Cup arrangeres over hele landet og ender opp med en landsfinale 16. september hvor hver enkelt klubbs vinnerlag deltar. Fra Haga holder vi tomlene opp for super-laget Maggie, Stein, Harald og Joachim. Det betyr også at selve innsamlingsaksjonen pågår frem til denne datoen. Ønsker du å bidra til Kreftforeningens brystkreftforskning under Haga Golfklubbs navn, er det fortsatt mulig å gi din støtte. Trykk her!

 

Referent/Annegrete Ringdal

Pink Cup

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar


X