Ny seier i Klubbserien

1div klubbserien 26juni

Ny seier og klar ledelse til Haga GK i Klubbserien 1. divisjon, 2016.

 

Asker GK tok oss godt imot søndag 26. juni. Yr.no melde 5,3 mm – 22,5 mm i løpet av 6 timer, og denne gangen hadde de rett. Til tross for uhorvelige menger nedbør stilte laget opp entusiastiske og klare for oppgjøret mot Asker. Asker stilte med 5 mann.

 

Klissvåte fra Haga GK stilte Nils Grønningsæter, Knut Lykke, Per E. Fjordheim, Bobby Bastviken, Remi Andersen og Kjetil Torsvik.

 

I første fight gikk Nils og Remi. Etter 9 hull var de ned med en og matchen var jevn frem til 16 hullet da Nils startet sitt birdie-raid, fikk 2 på rappen og de vant sin kamp 3 -1.

 

I neste gikk Per og Kjetil. Det var jevnt frem til 10 hullet og deretter fikk Asker to birdier på rad. Plutselig var Haga ned med 3 hull. Vi bestemte for å «jage birdier» og opphentingen var et faktum. Dessverre varte moroa til 17 hullet og laget måtte se seg tapt mot et bedre lag fra Asker.

 

Matchen til våre ankermenn, Knut Lykke og Bobby Bastviken begynte, som de andre, i et øsende regnvær som varte i de neste tre og en halv timene. Vanskelige spilleforhold stoppet imidlertid ikke Bobby. Haga hadde en solid ledelse på fire hull før hull 9. Asker svarte bra og matchen varte helt til 18.  Knut og Bobby vant sin match og sikret Haga lagseier. Gjennom en lange rekke par og en og annen birdie gjorde han livet surt for Claus og Jan Erik fra Asker. I ren gavmildhet lot han imidlertid Knut bidra med deling på noen hull. Claus og Bobby delte hull 8 på birdie etter at Claus svarte på Bobbys 10-meters putt med en 7-meter ned bakken; TV-golf! Haga rundet fire opp, og hadde en komfortabel ledelse til Asker begynte en farlig opphenting rundt hull 13. I oppholdsværet som endelig kom, ble det kjempet innbitt helt til slutten. Matchen var dormy etter hull 16, og Asker holdt liv i den ved å chippe i koppen for den siste av seks birdies på 17. Hull 18 er et vrient par tre over vann til en grunn green. Hullet favoriserer åpenbart hjemmespillere. Alle fire utslag var bra, og gjennom to trygge par sikret Haga seieren med 1 opp.

 

Resultatet ble 2-4 og Haga GK leder nå klubbserien totalt sett.

 

Neste runde er mot Bærum lørdag 20. august. Uttak og kvalifisering etter OoM Haga Medal 11. august.X